Zásady slušného chování zřejmě nezná mladý muž z Litvínova. Jinak by si nemohl splést chodník s odpadkovým košem. Odpoledne odhodil u policejní stanice plastový kelímek, na což byl upozorněn přítomnými policisty.

"Místo toho, aby ho sebral, začal na policisty sprostě nadávat a jeho slovník měl do slušnosti daleko," popsala případ mluvčí policie Ludmila Světláková.

Vandal na policisty doslova kašlal. Pokračoval v chůzi, a když byl opakovaně vyzván, aby odpadky z chodníku hodil do koše, jeho agresivita se vystupňovala do takové míry, že policisté proti němu museli použít donucovací prostředky.

"Muž se aktivně bránil a snažil se mařit služební zákrok. Na hlídku vychrlil spršku vulgarit a výhrůžek. Nakonec skončil opět na policejní služebně," dodala mluvčí.

Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Případ se bude řešit jako přestupek za zněčišťování veřejného prostranství. Policie to již podstoupila městskému úřadu.

Pikantní je, že muž před incidentem z cely právě vyšel, když si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Ten den měl totiž odcizit v litvínovském supermarketu šest čokolád, které si ukryl do kapes oděvu a byl zadržen detektivem prodejny.