První obětí byla šestadvacetiletá slečna. Doplatila na důvěru v kamarádství. To jí totiž sliboval pětatřicetiletý Litvínovan, který ji v přátelském duchu pozval na návštěvu. „Nejprve si povídali, pak však muž začal zničehonic pálit listy z nějaké knihy. Žena měla obavy z požáru a začala oheň hasit," popsala začátek návštěvy mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

To muže ale tak rozčílilo, že začal ženu brutálně bít. Několikrát ji uhodil do obličeje, žena však měla ještě kuráž a jednu facku mu vrátila. To ale neměla dělat. Muž jí uštědřil takovou ránu, že upadla na zem a pak jako šílený chytil svou „kamarádku" za krk a začal ji škrtit.

Krvavé vězení

Po chvilce zápolení se ženě podařilo vyběhnout z bytu na chodbu, násilník za ní. Následovalo pěstí do nosu a proudy krve donutily napadenou vrátit se zpět do bytu, aby pomocí vody zmírnila krvácení.

„Muž toho využil, byt uzamkl a klíče od bytu schoval. Nedbal na prosby ženy, aby ji pustil," uvedla Světláková. Z posledních sil se tedy žena rozmáchla a věznitele udeřila. Ten neváhal, ránu jí vrátil a nakonec vzal nůž a řízl ji do ruky. Křičel u toho výhrůžky a nadávky.

Zuboženou oběť to donutilo k dalšímu kroku, a tím byl pokus o přivolání policie mobilním telefonem. Jenže šílenec jí ho vytrhl z ruky.

To už ale křik uslyšeli i sousedé a přivolali pomoc.

„Policisté, kteří na místo přijeli, zastihli před domem zraněnou ženu, které zajistili převoz do nemocnice," řekla mluvčí s tím, že poškozená utrpěla podlitiny, zlomeninu a řeznou ránu.

Pětatřicetiletého muže hlídka zadržela a provedla dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem. Poté agresora obvinili policisté z trestného činu vyhrožování, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Za to mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Na vyšetřování tohoto případu se budou podílet i znalci z oboru zdravotnictví a psychiatrie.

Vyřizoval cizí účty

Udeřit ženu se nebál ani osmatřicetiletý Mostečan. Ten chtěl vyrovnat účty za svého kamaráda, použil k tomu ale dosti neadekvátní sílu.

Vše začalo v baru. Ten navštívil muž spolu s kolegy z práce. Mezi nimi bylo i několik cizinců. Jeden z nich se během večera seznámil se ženou, která ho podle jeho tvrzení měla okrást. Své podezření neoznámil policistům, ale právě kolegovi z Mostu. Ten po několika dnech bar znovu navštívil a stejnou ženu tam opět potkal. Aniž by si ale podezření z krádeže nějak ověřil, rozhodl se jednat.

Vykopl zub z pusy

„Za ženou šel až na dámskou toaletu. Tam ženu kopl nohou do obličeje. Hrubě jí nadával a požadoval po ní deset tisíc korun," popsala událost policejní mluvčí.

Dlouhé vteřiny ženu stále kopal do obličeje, vyhrožoval jí a vše završil navýšením požadované částky na čtyřicet tisíc.

Při útoku způsobil napadené zranění v obličeji, mnoho modřin a otoků, tržnou ránu a vykopl jí jeden zub.

Policisté nyní útočníka obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže. „Kriminalisté provedeným šetřením nezjistili, že by se žena dopustila v baru krádeže na cizinci," doplnila mluvčí.

Obviněný své surové jednání svádí na množství vypitého alkoholu.