V televizních pohádkách o svátcích řádili čerti a na některých místech Mostecka kriminálníci. Kradli i ničili cizí majetek. Policie některé vánoční případy ve středu zveřejnila.

Lapka se vloupal na Boží hod do domu, když rodina byla pryč

Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Lukáš KaboňNeznámý pachatel v obci na Mostecku vnikl na druhý svátek vánoční na pozemek rodinného domu a poté se dostal i do samotného objektu. Prošel celý dům, který si prohlédl, ale nic neodcizil. Obyvatelé po návratu z výletu zjistili, že doma měli nezvaného hosta. Hmotná škoda jim nevznikla.

Vánoční stromek si pořídil z cizího sklepa

Vánoční stromek marně hledal ve svém sklepě obyvatel domu na sídlišti Výslunní. Neznámý lapka vnikl do suterénu domu a tam zdolal laťky u sklepní kóje, ze které si odnesl umělý vánoční stromek, jízdní kola a další věci, vše v hodnotě 10 tisíc korun.

Zloděj věci z chatky poházel po zahradě a do rybníčku

Ilustrační foto.Zdroj: Archiv Policie ČRNevítaného hosta na zahrádce zaznamenal jeden zahrádkář v Litvínově. Ten zjistil, že kdosi vnikl na pozemek zahrady, kde se za použití násilí dostal do chatky. Uvnitř vzal různé věci jako oděvy, deky, povlečení, nářadí, plastové židle a další zařízení, které poházel po zahradě, a některé věci skončily v přilehlém rybníčku. Poškozený muž vyčíslil škodu na částku sedm tisíc korun.

Vandal poškodil zaparkovanou audinu, jiný poberta BMW

Ilustrační foto.Zdroj: Jaromír ŠimekJednání neznámého vandala řeší mostecká policie. Zjišťuje, kdo v době vánoční ve starší zástavbě Mostu poničil zaparkované osobní vozidlo. Poberta zřejmě v noční době u stojícího vozu poškodil zpětná zrcátka a další zařízení, čímž motoristovi zanechal hmotnou škodu ve výši 22 tisíc korun.

Poškození motorového vozidla vyšetřují i policisté v Litvínově. Tam nějaký poberta nezjištěným předmětem poškodil lak karosérie u zaparkovaného auta. Majitel poškození vozu odhalil na Štědrý den a případ oznámil policii. Vzniklá škoda byla předběžně odhadnuta na sedm tisíc korun.

Řídil cizí auto bez řidičáku, bez vědomí majitele a pod vlivem alkoholu

Policisté v Hamru řeší muže ve věku 44 let z obce na Litvínovsku, který byl na návštěvě a tam si bez vědomí majitele „půjčil“ klíčky od jeho vozidla. To nastartoval a z místa odjel. Ne daleko, v Janově ho přistihla hlídka policie. Ta u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která měla hodnotu dvě promile. Muž nevlastní řidičský průkaz.