Oknem vlezl do cizího bytu, dveře blokoval zevnitř a schoval se pod prostěradla
Policie v Mostě obvinila z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody 19letého mladíka z Mostu. Ten má mít na svědomí tři krádeže. V září v nočních hodinách vlezl otevřeným oknem do bytu, kde prý hodlal přespat. Svítil si baterkou a dělal rámus. Všimla si toho žena, která věděla, že v bytě není nikdo doma. Ohlásila věc policii. Hlídka poté získala klíče od bytu. Při odemykání muž tlačil silou na dveře z druhé strany. Po chvíli policisté byt odemkli a vyzvali cizí osobu, aby opustila prostor bytu. Nikdo nereagoval. Muži v uniformách vstoupili do bytu a začali ho prohledávat. Znovu vyzvali k opuštění úkrytu. Nakonec vylezl zpoza prostěradel na zemi neznámý muž, který se policistům omlouval. O pár dnů později byl policisty přistižen ve sklepě obytného domu v Mostě. Zamkli ho tam nájemníci, kteří zjistili přítomnost cizí osoby. Muž ve sklepě hodlal krást a podíval se do sklepeních kójí, ze kterých odcizil několik věcí. Jiný zářijový den se časně ráno násilím dostal do kočárkárny, ze které odcizil dětskou koloběžku, kterou směnil za hodinky. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Další případy z policejní svodky

Po nezletilci požadoval 200 korun, teď čelí obvinění z loupeže
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 21letého muže z Litvínova. Ten měl dle výsledků šetření v dopoledních hodinách na ulici v Janově přistoupit k nezletilému chlapci, na kterém pod pohrůžkou násilí požadoval vydání bankovky v hodnotě 200 korun. Hoch mu peníze, které držel v ruce, ze strachu vydal. Obviněný následně z místa utekl. Policie mladého Litvínovana stíhá na svobodě. Ke zranění chlapce nedošlo.

Ukradl čtyři lahve whisky, prý aby měl na drogy
Drogová závislost přivedla na šikmou plochu 21letého muže z Mostu. Ten přišel s úmyslem krást do jednoho mosteckého supermarketu. Z regálů vzal čtyři lahve s whisky. Poté přelezl zábradlí u vstupu do prodejny, kde mu dvě lahve vypadly z ruky a rozbily se. Na místě byl zadržen pracovníkem ostrahy. Policie v Mostě ho obvinila z trestného činu krádeže. Kradl už v minulosti, byl odsouzen k nepodmíněnému trestu. Letos na jaře byl podmíněně propuštěn se zkušební dobou do roku 2018. Za toto jednání mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V herně usnul a přišel o dva mobily
Neznámý pachatel se činil v jedné mostecké herně. Tam zavítal i jeden muž z Litoměřicka v dopoledních hodinách. Na stůl si odložil své dva mobilní telefony a po krátké době po příchodu na chvilku usnul. Když se probudil, čekalo ho nemilé zjištění. Telefonní přístroje na místě nebyly. Okradený muž je marně hledal a obrátil se na policii. Ta bude nyní zjišťovat, zda si telefony nepřivlastnil někdo z přítomných osob. Poškozený odhadl hmotnou škodu na částku 3 000 korun.

Zvát domů cizí návštěvy se nevyplácí
Postarší Mostečan si o víkendu pozval dvě neznámé ženy do svého bytu. Seznámil se s nimi v jedné mostecké restauraci, kde seděl. Do bytu trojice odešla po půlnoci. Chvíli si spolu všichni povídali, muž pak usnul. Když se ráno probudil, návštěvnice byly pryč. Zmizely a s nimi zmizel z bytu i notebook, peněženka s hotovostí, osobními doklady a platební kartou, Případem krádeže věcí v bytě se nyní zabývá mostecká policie. Ta po ženách ve věku kolem 25 až 30 let pátrá.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 16. října