Ode dneška je v provozu areál Alšovka, kde leží 20 až 50 centimetrů sněhu. „Večerní lyžování budeme zatím jezdit na malém vleku, středy, pátky a soboty," informuje areál na webu.

Na Štědrý den rozšíří provoz Zadní Telnice na Ústecku, kde byl zatím v provozu jen malý svah Meva. „Rozjedeme lanovku a otevřeme sjezdovku Macháček. Intenzivně zasněžujeme i další svahy," řekl jeden z provozovatelů Jindřich Holinger.

Zítra zahájí provoz areál v Klínech na Mostecku. „V provozu bude vlek K1 Poma, lyžařská škola i půjčovna a servis lyží," informují provozovatelé.

Další lyžařské areály se připojí v průběhu vánočních svátků. Na 25. prosinec plánují začátek v Českém Jiřetíně. Denně bude jezdit vlek u kostela. „Na sjezdovce je cca 30-50 cm sněhu," doplňují provozovatelé areálu.

Intenzivně zasněžují také na teplickém Bouřňáku. Provozovatelé střediska chtějí otevřít co nejvíce sjezdovek 25. prosince. Prioritou jsou Mikeska, Údolíčko a Hrobská. Vše záleží na počasí, informuje facebookový profil Bouřňáku.

Provozovatele trápí nedostatek sněhu. „Všechno, co je na sjezdovkách, je technický sníh. Přírodní nenapadl zatím vůbec," doplnil Holinger.
Kvůli nedostatku sněhu tak zatím není v kraji možné vyrazit na oblíbené běžky.