Počasí

Podle předpovědi meteorologů budou v regionu i dnes sněhové přeháňky, teploty na horách klesnou až k minus dvanácti stupňům Celsia. Vítr bude k večeru slábnout.

Lyžování

Sněžení z posledních dvou dnů výrazně zlepšilo podmínky v lyžařských areálech v Ústeckém kraji. Napadlo až půl metru nového sněhu, areály tak rozšiřují provoz.

V Klínech na Mostecku zůstává v provozu vlek Poma. "Rozjezd lanovky u Centrální sjezdovky se zatím odkládá až na dny po nadcházejícím víkendu. Dojezd není stále dostatečně zasněžen, i když napadla spousta prašanu. Po úpravě rolbou zbude na sjezdovce pouze pár centimetrů sněhu, což není dostačující. Je lepší počkat, než si zničit skluznice lyží," vysvětlují provozovatelé. V pátek začnou upravovat okruhy pro běžkaře.

Na hory pojede rekreační linka Skibus vyjede na trasu Litvínov - Osek - Dlouhá Louka a zpět v sobotu a neděli 7. a 8. ledna. Odjezd z autobusového nádraží v Litvínově je v 9.30 hodin, o pět minut později zastaví autobus u Citadely. Odjezd z Dlouhé Louky je v 15 hodin a zastavuje se i u Máje. Jízdenka je obousměrná a stojí 30 korun. Děti do 10 let neplatí.

Ski areál v Českém Jiřetíně o víkendu spustí tři vleky.

Nový sníh pomůže i běžkařům. V Krušných horách napadlo i více než 50 centimetrů sněhu. Stopy na Krušnohorské magistrále ale zatím zcela připravené nejsou, úpravu komplikoval silný vítr. "Na víkend předpokládáme zahájení úpravy tras," informuje spolek Krušnohorská bílá stopa.

Celý areál otevřou o víkendu provozovatelé Bouřňáku na Teplicku. "Během pátku budou všechny sjezdové tratě upravovány a připravovány k bezpečnému zahájení provozu. Pouze Turistická sjezdovka nebude upravena, ale i zde leží dostatečná vrstva sněhu," informují provozovatelé. Na Bouřňáku napadlo jen v noci na čtvrtek asi 30 centimetrů sněhu.

Téměř celý areál spustí i Zadní Telnice na Ústecku. "Napadlo asi půl metru nového sněhu, navíc ještě dosněžujeme. Podmínky jsou ideální. O víkendu spustíme provoz na všech svazích kromě slalomáku," řekl jeden z provozovatelů Jindřich Holinger. Na slalomový svah by se sněhová děla měla přesunout v neděli. "Pokud nám počasí bude přát, rádi bychom ho otevřeli příští týden," doplnil Holinger.

Doprava v kraji

Dálnicí D8 projedou šoféři ve všech pruzích, od Ústí směrem k hranici s Německem vane vítr a mohou se ještě tvořit sněhové jazyky. Trasa D7 z Chomutova do Německa je místy namrzlá.

K opatrnosti znovu nabádají správci silnic zejména řidiče kamionů, kteří v minulých dnech blokovali údržbu. Omezení bude pro nákladní auta nad 12 tun platit od neděle v Děčíně, kde neprojedou centrem kvůli pracím na přeložce silnice.

Nehoda u Meziboří

Dopravní policie ve čtvrtek odpoledne vyjížděla k Meziboří, kde došlo k dopravní nehodě. Řidička osobního vozidla tovární značky Kia na komunikaci ve směru od Meziboří na Litvínov při projíždění zatáčky dostala na vozovce smyk, který nezvládla, vyjela na levou polovinu vozovky a tam se v protisměru čelně střetla s protijedoucím vozidlem značky Renault.

"Řidička a řidič utrpěli zranění, zraněna byla i jedna spolujezdkyně. Všichni zranění byli převezeni do nemocnice," uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Alkohol u řidičů zjištěn nebyl. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 90 000 korun.