Ten bude v každém městě za finanční podpory Unipetrolu realizován v příštím roce. Hlasování probíhá až do konce ledna na veřejných místech v obou městech, ve speciální tramvaji, na internetu nebo prostřednictvím SMS zpráv.

„První fáze naší kampaně se setkala s mimořádným zájmem obyvatel. Jejich aktivní zapojení je pro nás velmi důležité, protože oni nejlépe vědí, co je v jejich městech nejvíce zapotřebí,“ řekl člen představenstva skupiny Unipetrol Tomáš Herink a dodal: „Ze všech návrhů vybrala komise, složená ze zástupců obou měst a naší společnosti, po třech projektech pro každé město. Vítězné projekty zrealizujeme ve spolupráci s oběma městy již v příštím roce.“

Kromě Katarzyny Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol, a Tomáše Herinka, člena představenstva skupiny Unipetrol, byli součástí komise, která měla za úkol vybrat finálové projekty, Kamila Bláhová, starostka města Litvínov, Jan Paparega, primátor města Most, a Julie Růžičková, ředitelka Nadace Unipetrol.

Kulturní dům Repre v Mostě
Knihovna v Repre? Radnice ji hájí. Proti stěhování vznikla petice

V Mostě budou obyvatelé vybírat mezi návrhy vybudování veřejné sítě wi-fi na vybraných místech, vysázení stromů a vybudování parku pro psy. „Děkuji všem obyvatelům našeho města, kteří se se svými nápady do kampaně zapojili. Velmi mile mě překvapilo, kolik návrhů dorazilo. Neváhejte a dejte hlas pro jeden ze tří projektů, který se v příštím roce zrealizuje právě v našem městě Most. Bude to psí park, veřejná wi-fi nebo výsadba nových stromů?“ vyzval primátor města Most Jan Paprega.

V Litvínově mohou lidé hlasovat pro rekonstrukci kulturního domu Citadela, revitalizaci okolí Pilařského rybníka nebo vybudování skate parku. „Oceňuji, že se Unipetrol pustil do této kampaně, že našel další cestu, jak podpořit města v místě svého působení. Jsem ráda, že obyvatelé vybraných měst anketu zaregistrovali a poslali do ní své náměty. Do užšího výběru prošly také tři velmi zajímavé za Litvínov. Uvidíme, pro který z nich se nakonec občané svým hlasováním rozhodnou,“ dodala starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Obyvatelé mohou hlasovat do konce ledna 2020. Lidé mohou své hlasy odevzdávat do zelených boxů rozmístěných na veřejných místech v Mostě a Litvínově, včetně speciálně vybavené tramvaje. Hlasovat je možné také formou SMS zprávy na číslo 736 304 031 nebo online na webových stránkách www.unipetrollidem.cz, kde zájemci naleznou veškeré další informace o celém projektu.

Výkonný ředitel společnosti Most k naději Lubomír Šlapka. Most k naději provozuje Dům humanity.
Tři v jednom. Někdejší K-centrum v Mostě se proměnilo v Dům humanity