Kde se ta auta berou? Další parkoviště pro ně vznikají v různých částech Mostu. A další jsou v plánu a hledají se nová území.

Vládnoucí Sdružení Mostečané Mostu před volbami v roce 2010 slíbilo, že do roku 2014 vybuduje ve městě dva tisíce nových parkovacích míst. Podle náměstkyně primátora Hany Jeníčkové sdružení slib už splnilo. Připustila ale, že místa stačit nebudou. Poptávka je velká. „Jakmile se otevře nové parkoviště, hned se zaplní,“ uvedla náměstkyně.

Potvrdili to i řidiči ze sídliště Liščí Vrch, kde se objeví dvě stovky míst. Když město zprovoznilo nové parkoviště mezi paneláky a Baumaxem, auta ho rychle obsadila a v okolních ulicích, kde se parkuje všude možně, to moc nepocítili.

Kde všude se bude stavět v roce 2015, stanoví městský rozpočet, který se chystá a o kterém budou zastupitelé hlasovat v prosinci.

Ozývají se i lidé ze sídliště u Sputniku. „Tady je to hrozné. Problémy s parkováním tu začínají už od třetí hodiny odpoledne,“ řekla kadeřnice Michaela Jirásková. Nezbývá jí nic jiného, než si platit místo na hlídaném parkovišti.

Oplocené se staví v ulici J. Ševčíka. Převezme ho městská policie. Cenu ještě nezveřejnila. Měla by být stejná jako v ul. Pionýrů či u Kosmosu, kde se platí 400 Kč měsíčně.