Trestní oznámení na bývalého mosteckého primátora a poslance ANO Vlastimila Vozku a tajemnici magistrátu Jaroslavu Boudovou vyšetřují kriminalisté v Lounech. Oba studovali za městské peníze  třísemestrální studium MBA, které stálo dohromady 360 tisíc korun.

„Mohu potvrdit, že policisté z oddělení hospodářské kriminality prověřují oznámení na dva představitele města Mostu, kteří se měli dopustit nezákonného jednání v souvislosti s jejich funkcemi. V současné době je věc zatím v prověřování, vyšetřovatel se teprve seznamuje se spisovým materiálem,“ sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Vozka byl minulý týden z funkce primátora odvolán zastupiteli, ještě předtím 180 tisíc korun mostecké radnici zaplatil. Vedení Mostu se snaží také o odvolání tajemnice magistrátu. Mostecká policie postoupila trestní oznámení na Vozku a Boudovou do Loun, aby zamezila nařčení z podjatosti.   

V podobných kauzách je to běžné. Mostecká policie před třemi lety vyšetřovala trestní oznámení na bývalého zástupce ředitele Městské policie v Lounech Radka Příhodu. Ten se měl podle bývalého lounského místostarosty Pavla Csonky dopustit podvodu, když v době, kdy měl čerpat studijní volno, se jako rozhodčí zúčastnil mezinárodních fotbalových zápasů. Kriminalista rozhodl, že se přečinu podvodu nedopustil a věc odložil. Lounské státní zastupitelství zase dozorovalo vyšetřování soudců z Litoměřic kvůli možné podjatosti tamního státního zastupitelství. Dva soudci trestního úseku litoměřického soudu čelí podezření z přijímání úplatku. Lounský státní zástupce oba  soudce obžaloval za korupci a zneužití pravomocí úřední osoby. Věc už přes rok projednává Okresní soud v Jičíně.