Rodák z Lomu u Mostu, pevně však spojený s Ústím nad Labem, ze srdcí přátel a fanoušků neodešel. Na "Pepíčka" neustále vzpomínají. 

Josef Alois Náhlovský v Ústí nad Labem vystudoval na pedagogické fakultě češtinu a dějepis. A právě v severočeské metropoli začal svou kariéru v šoubyznysu, kde společně s Petrem Novotným začali uvádět koncerty Fešáků. Později se jeho celoživotním souputníkem stal Josef Mladý, po jehož boku strávil téměř čtyři desetiletí. 

Připomeňte si umělce v rozhovoru, který poskytl Deníku v roce 2010:

Josef Alois Náhlovský
Jsem šašek a budu hrát klonovaného Hitlera, říkal Josef Náhlovský Deníku

Široká veřejnost ho znala především jako skvělého baviče, již méně se ale vědělo, že Josef Alois Náhlovský hrál desítky let také na kytaru. Vytvořil humoristickou teorii o fiktivním národu starých Krušnohorců a sám sebe označoval za posledního žijícího Krušnohorce.

Ačkoli ve scénkách s Josefem Mladým představoval zpravidla roli legračního prosťáčka, u žen slavil až nečekaný úspěch. 

Zemřel letos v dubnu po krátké těžké nemoci. 

Zemřel komik Josef Alois Náhlovský. Bylo mu 72 let.
Zemřel komik Josef Alois Náhlovský. Podlehl vážné nemoci

Fanoušci a přátelé mohou na Josefa Náhlovského vzpomínat i na filmovém plátně či televizní obrazovce. Například v roce 2005 ztvárnil roli traktoristy Jeníčka v komedii Jak se krotí krokodýli, v roce 2010 se zase proměnil v realitního makléře Horu v Rodince. Jeho jméno je spojeno také se snímky Do roka a do dna, Vtip za stovku!, Sejdeme se na Cibulce a několika silvestrovskými pásmy.

Do paměti se zapsal i účinkováním v televizních pořadech Všechnopárty, Banánové rybičky, Úsměvy, Bolkoviny nebo Máme rádi Česko a mnoha dalších. 

Zdroj: Youtube

Karel Šíp - Všechnopárty: Josef Alois Náhlovský  Zdroj: YouTube.com/Supraphon

Poslední rozloučení s umělcem se konalo v obřadní síni v pražských Strašnicích. Přišli přátelé, herci, zpěváci a další osobnosti. A také mnoho zástupců médií. 

Rozloučení s hercem a bavičem Josefem Aloisem Náhlovským.
FOTO: Loučení s komikem. Josef Alois Náhlovský měl pohřeb ve Strašnicích

Poslední poctu kolegovi a milému příteli přišli vzdát například Jiřina Bohdalová a Alois Švehlík, baviči Karel Šíp a Aleš Háma, hudebníci Petr Janda, Jakub Smolík a Vašo Patejdl, hokejisté Jiří Šlégr a Milan Hnilička nebo právník Tomáš Sokol. "Vzpomínám na exploze smíchu, nikdy nezkazil žádnou legraci a byl velmi spolehlivý," řekl hudebník Karel Vágner, který byl Náhlovskému kolegou v jeho sportovních aktivitách.