V soutěži Regionální potravina, mezi masnými výrobky tepelně opracovanými, nenašly konkurenci špekáčky Vojtěch Strausse z Mostu. V kategorii Alkoholických a nealkoholických nápojů byl oceněn polosvětlý dvanáctistupňový ležák z pivovaru Mostecký kahan. Odborná osmičlenná komise vybírala ze 145 produktů 40 výrobců. Celkem získalo značku Regionální potravina 2014 devět výrobků.

V soutěži O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče opět bodoval mezi masnými tepelně opracovanými výrobky Vojtěch Strauss z Mostu. Tentokrát s Dušenou standardní šunkou. Mezi výrobci sýrů získala ocenění za svou kolekci Olga Zajíčková z Braňan. V kategorii, kde se hodnotily těstoviny a ostatní výrobky byla úspěšná Eva Pachmanová s Mosteckými těstovinami Tarhoňa.

„Celkem čtrnáct výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ocenila odborná komise jmenovaná hejtmanem Ústeckého kraje. Protože úroveň kvality soutěžících výrobků byla nadprůměrná, hodnotitelská komise navrhla hejtmanovi ještě dalších dvanáct mimořádných ocenění," informovala Ludmila Holadová z Agrární komory v Mostě. Soutěžilo 159 výrobků od 43 výrobců. 

Edvard D. Beneš