Moderátor, zpěváci, kytaristé, bubeníci a tanečníci. Nedělní koncert ve všehrdské věznici měl vše, co má správná show mít, jen s tím rozdílem, že se na pódiu nestřídaly známé hvězdy. Songy Karla Gotta, Michala Davida a dalších populárních zpěváků zazpívali sami odsouzenci. Ti pocházeli hned z pěti věznic. Vlastní hudební skupinu vyslaly věznice ze Stráže pod Ralskem, Rýnovic a Nového Sedla a tanečníci přijeli z Bělušic. Všehrdy zastoupila nejen hudební skupina, ale také moderátor, který provázel celou akcí.

Veřejný koncert ve všehrdské věznici uspořádali poprvé, navíc s bohulibým záměrem. Výtěžek totiž putuje na chartitu, konkrétně ve prospěch komunitního domu svatého Dismase v České Kamenici, kde pracují s čerstvými propuštěnci, aby se uměli slušně uplatnit v životě na svobodě. „Druhým cílem bylo vstoupit do povědomí veřejnosti nejen jako represivní složka, ale také ukázat, jakým způsobem se dá pracovat s odsouzenými, abychom došli k pozitivnímu výsledku,“ doplnila tisková mluvčí všehrdské věznice Bronislava Vetešníková.

Kapela Disco Balls vystoupila na koncertu hudebních skupin, který je součástí festivalu Otevřeno.
FOTO: Festival Otevřeno zavřela série koncertů. Napršelo na ně

Koncert s taneční šou si nenechalo ujít na sedmdesát diváků. Mnozí z nich koupili také vězeňské výrobky, například hračky pro děti, jejichž výtěžek putoval také na charitu. Součástí byla i výstava zbraní a na závěr vystoupení chomutovské taneční a hudební skupiny Taratibu.