Úředníci krajského úřadu podle Rytíře zkontrolovali všechny kandidátky, na případné nedostatky upozornili telefonicky zmocněnce. „Celkem osm politických stran, hnutí či koalic využilo svého práva a během zákonné lhůty doplnilo kandidátní listiny o nové kandidáty. Stejný počet politických stran, hnutí či koalic využilo svého práva a změnilo pořadí kandidátů na kandidátní listině," řekl Rytíř.

KDY Krajské volby se budou konat společně s prvním kolem senátních voleb 7. a 8. října.

V Ústeckém kraji bylo podáno k registraci 23 kandidátek, v roce 2012 kandidovalo 19 stran, hnutí či koalic. Vítězství budou obhajovat komunisté, kteří dosud vládnou Ústeckému kraji společně s ČSSD. Kandidátku KSČM vede hejtman Oldřich Bubeníček. Jedničkou ČSSD je po osmi letech znovu Jaroslav Foldyna. Současný poslanec byl lídrem i v roce 2008, získal bezkonkurenčně nejvyšší počet preferenčních hlasů, přesto se hejtmankou tehdy stala Jana Vaňhová.

Jedničkou kandidátky ODS je kadaňský starosta Jiří Kulhánek, hnutí ANO postavilo do čela litoměřického zastupitele Petra Urbánka. Lídrem TOP 09, která v posledních volbách v kraji nepřekročila pětiprocentní hranici, je poslanec Michal Kučera. Jedničkou Starostů a nezávislých (STAN) se stal starosta Malých Žernosek Petr Liška.

Spory o název komplikovaly předvolební přípravu současné krajské opozici, která dosud fungovala pod hlavičkou PRO!Kraj. Jedna ze součástí uskupení, bílinská B10 se přejmenovala na ProKraj a oznámila, že bude kandidovat v podzimních krajských volbách. Dosavadní PRO!Kraj se zaregistroval pod novým názvem Jsme PRO!Kraj a jedničkou jeho kandidátky je Leo Steiner. Lídrem ProKraj je ústecká primátorka Věra Nechybová (nez.). Jedničkou společné kandidátky zelených a pirátů je zemědělec Daniel Pitek, společnou kandidátku DSSS a LEV-21 vede Tomáš Vandas.

Podrobnosti o senátních volbách na Mostecku najdete ZDE.