"Dojeli jsme po páté hodině ráno do Krupky-Bohosudova a tam jsme zůstali čtyřicet minut stát. Pak nás z vlaku vyhnali, žádný náhradní autobus nejel a čekali jsme dalších dvacet minut na jiný vlak. Průvodčí hned volal, že už odjíždíme a strojvedoucí z okýnka zase tvrdil, že na Západě spadla trolej a nikam se nejede. Prostě hrozný zmatek. Vrcholem všeho bylo, že vlak nezastavil ve stanici Ústí nad Labem-Západ, kde vystupuju," stěžovala si Olga Bobeková, která každodenně vlakem dojíždí z Proboštova do krajské metropole.

V Ústí nad Labem nabraly vlaky velká zpoždění.Zdroj: Martina ValterováNebyla jediná. Na ústeckém hlavním nádraží desítky minut mrzla také sládková Martina Valterová, která naopak dojíždí z Ústí nad Labem do Teplic. "Už jsem si myslela, že se do Prahy, kde studuju vysokou školu, ani nedostanu," povzdechla si Jitka Sláníčková z Proboštova. Také ona uvázla při přestupu v Ústí nad Labem.

"Ráno v 4:10 najela souprava Českých drah do prověšeného trakčního vedení a poškodila ho. Kdo tuto mimořádnou událost zavinil, je předmětem šetření. Doprava byla obnovena v 6:25, kdy vlaky jezdili objízdnou trasou. V 8.40 byl provoz na nádraží Ústí nad Labem západ obnovený v plném rozsahu," popsal Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

K informovanosti cestujících a zajištění náhradní dopravy dodal: "Cestující jsou při těchto mimořádných událostech o změnách informování prostřednictvím staničních informačních systémů a také staničním rozhlasem. SŽDC dále informuje dopravce (v tomto případě České dráhy - pozn. redakce), na jeho rozhodnutí je, jakým způsobem zajistí náhradní dopravu."

Podle serveru Českých drah se omezení provozu týkalo tratě 072 v úseku Ústí nad Labem západ - Ústí nad Labem-Střekov, tratě 130 v úseku Ústí nad Labem hlavní nádraží - Krupka-Bohosudov a trati 131 v úseku Ústí nad Labem hlavní nádraží - Trmice.