Kalous není ve městě nijak výjimečný pták. Obsazuje prázdná hnízda, nejčastěji po strakách. V útulku tyto ptáky rozšířené po celé Evropě krmí kuřecím masem a kuřecími vnitřnostmi. Až povyrostou a budou schopni samostatného života, vypustí je zpět do volné přírody.

Mezi další neobvyklé chovance útulku patří dvojice papoušků či poštolka.