Byl to takový malý hodinový cirkus. Klaunem byl mladý muž. Filozof, narkoman, mimoň?  Zřejmě něco z toho, nebo kombinace všeho.

Ve středu po sedmé hodině večer prováděl střídavě na silnici, křižovatce a chodníku jakýsi extatický tanec kombinovaný s pantomimou a ochutnáváním vrbového proutku. Ohrožoval při tom dopravu a jednu skupinku matek tak vylekal, že kvůli němu šly oklikou.

Strážníci si po sobě neuklidili, mimoň musel

Muž nejprve procházel ulicí s kusem klacku či trubky, ťukal do dopravní značky a mával "mečem" nad hlavou jako rytíř na křížové výpravě. Pak si utrhl z vrby u popelnic větev a pokračoval.

U paneláku měl kočárek s papírem a na venkovních schodech pohozené letáky. Na žádost Mosteckého deníku svinčík okamžitě bez protestu uklidil. Při tom filozofoval. „Vědění neznamená poznání,“ řekl například. Na upozornění, že by neměl tancovat na silnici, protože ohrožuje nejen sebe, ale i řidiče vezoucí třeba děti, reagoval dalšími filozofickými úvahami. A znovu se vydal na silnici.

Někdo zavolal městskou policii. Přijela tříčlenná hlídka. Muž jí dal nějaký papír, který vytáhl z bundy. Jeden strážník si vzal papír do auta. Druhý muži řekl: „Seber ten bordel!“. Muž poslechl a ze silnice sebral pohozené věci, se kterými předtím „bojoval“. Musel uklidit i papíry kolem kočárku na chodníku. Pak se postavil ke dvěma strážníkům a čekal, občas si u toho zatancoval. Strážníci ho napomínali a zapálili si cigarety. Vajgly pak hodili na chodník a na silnici, a neuklidili je. Pak muži vrátili lejstro a pomalu odjížděli pryč. Muž se dal s kočárkem do pohybu, ale po dvaceti metrech, jakmile strážníci zmizeli za rohem, se zastavil a šel znovu na silnici tancovat. Asi po patnácti minutách to vzdal a zmizel i on.