Vánoční strom v Meziboří nevydržel v noci nápor vichru a spadl. Umístěn byl na travnaté ploše při vjezdu do města mimo běžné cesty chodců. Nikomu při svém pádu neublížil, nezřítil se ani do silnice. "Vítr strom vyzvedl o devadesát centimetrů ze země. Je to věc, které jsme nemohli zabránit," uvedl v pátek ráno starosta Meziboří Petr Červenka. Když technické služby strom zvedly ze země, zjistily, že je příliš polámaný. Nezbývá, než jej rozřezat. O vánoční atmosféru pět tisíc obyvatel Meziboří nepřijde. "Ozdoby dáme na jiný strom ve městě," dodal Petr Červenka. 

Elektřina

Energetici evidují kvůli popadaným stromům poruchy na vysokém i nízkém napětí. "Největší problémy jsou na Děčínsku, především kolem Rumburka. Na odstranění závad pracujeme," řekla mluvčí ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová.

Energetikům se už povedlo opravit poruchu v okolí Jetřichovic na Děčínsku, další problémy jsou podle Holingerové u Úštěka na Litoměřicku. "Počet zasažených domácností nemusí být konečný, lidé se postupně budí a zjišťují, že nesvítí. A samozřejmě záleží také na počasí," doplnila Holingerová.

Hasiči

Hasiči evidují od čtvrtečního večera desítky výjezdů k popadaným stromům napříč celým krajem. Následky se jim zatím daří odstraňovat v řádech desítek minut. Na Mostecku evidují hasiči tři zásahy: Odstraňovali větve na silnici u Havraně a Polerad. zaměstnala je také uvolněná plachta na domě v Komořanské ulici v Mostěm, uvedl v pátek ráno mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

Doprava

Na některých silnicích v Ústeckém kraji se tvoří ledovka. Na silnicích nižších tříd zase komplikují dopravu popadané stromy. Vyplývá to z informací silničářů. 

Hromadná dopravní nehoda komplikuje dopravu na silnici I/13 u Otvic ve směru na Chomutov. Silnice je zledovatělá. Vyšetřování havárie a odklízení následků policie odhaduje do 10:00. Zcela neprůjezdná je silnice č. 613 v centru Ústí nad Labem. Na nájezdu pod železničním mostem se srazily dva kamiony. Uzavírka potrvá zhruba do 8:00. Další nehoda komplikuje dopravu v Tovární ulici ve směru do centra Ústí nad Labem. Ledovka se tvoří na silnici I/27 na Lounsku. Na rychlostní komunikaci R7 u obce Hrušovany se převrátil kamion, dopravu na místě řídí policie. Odklízení následků potrvá do odpoledních hodin.

Silnice první třídy jsou většinou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Na silnicích nižších tříd leží místy zbytky rozbředlého sněhu. Silničáři doporučují opatrnost, protože na mnoha místech v kraji sněží nebo padá déšť se sněhem.
Meteorologové očekávají dnes proměnlivou oblačnost se sněhovými přeháňkami, na horách se sněžením. Nejvyšší teploty minus jeden až plus tři stupně, na horách minus šst až minus dva. Stále trvá výstraha před velmi silným větrem. V polohách nad 400 metrů se mohou tvořit sněhové jazyky, nad 700 metrů závěje.