„Rozhodli jsme tak na základě zkušeností a ohlasů občanů. Dosud nebylo možné velké nádoby o objemu 1 100 litrů do úzkých uliček umístit, ale v současné době existuje na trhu nádoba o objemu 260 litrů, která je rozdělena na dvě komory. Jedna komora je pro ukládání papíru, druhá pro plast a nápojový karton," uvedl Petr Řeháček, vedoucí odboru nakládání s majetkem litvínovského městského úřadu.

Nové nádoby jsou na Loučkách, v Chudeříně, v Hamru a ve spodní části Janova. V současné době jsou ve zkušebním provozu. „Po určité době vyhodnotíme, zda se skutečně osvědčily," podotkl Řeháček s tím, že sváženy budou jednou za dva týdny.

Nádoby jsou veřejné, tedy pro všechny z přilehlého okolí. „Žádáme proto občany, aby dodržovali nastavený systém města pro veřejné nádoby. Na štítcích nádob je uvedeno číslo popisné domu, ale jedná se pouze o orientační informaci pro svozovou firmu, aby byl zabezpečen správný a včasný svoz odpadu. Jedna nádoba bude v tuto chvíli sloužit odhadem pro tři domy," doplnil Per Řeháček. 

Nové nádoby jsou na papír, plast a nápojový karton.Zdroj: MÚ Litvínov

Foto: MÚ Litvínov