Bajger podniká dlouhé roky ve stavebnictví. K provozování jídelny se dostal náhodou, když sháněl sál na kamarádovu svatbu. "Ptali jsme se na jednodenní pronájem. Na to nám řekli, že ne, ale dlouhodobý ano. Takže jsem do toho šel hned po hlavě a řekl ano, mám zájem o dlouhodobý pronájem. Takhle jídelna vznikla," řekl Bajger.

Příprava na otevření trvala tři měsíce. "Lezli jsme tady po čtyřech, všechno drhli kartáčky. Bylo to šílené, ale zvládli jsme to," doplnil Bajger. I přesto, že majitel objektu poskytl novému nájemci většinu zařízení včetně nákladného vybavení kuchyně, náklady na rozjezd byly podle Bajgera vysoké. "Není legrace dnes otevřít jídelnu. Většinu vybavení máme v pronájmu, něco jsme si museli pořídit sami," vysvětlil Bajger.

Jídelna denně vydává zatím 80 - 90 jídel, více než tři čtvrtiny zákazníků tvoří zaměstnanci nedaleké teplárny. "Ale chodí k nám i místní," doplnil Bajger. Jídelna má zatím šest zaměstnanců. Až na hlavní kuchařku jsou všichni Romové. Zaměstnance sháněl Bajger přes úřad práce. Na jejich mzdy čerpá dotace.

"Jsou to lidé, které ta práce baví a chtějí to dělat. Neřešíme, jestli je to Rom nebo bílý, prostě jsou to lidé, kteří chtějí pracovat," vysvětlil Bajger. Dva zaměstnanci jídelně stále chybí. Z uchazečů od úřadu práce je firma zatím nevybrala. "Je to všelijaké. Nedokážu za ty lidi říct, jestli pracovat chtějí nebo ne, ale je to různé," dodává Bajger.

Jídelna sází většinou na typicky česká jídla. "Snažíme se vnímat lidi, co nejvíce chtějí. Jestli spíše omáčky nebo minutky. Máme tři hlavní jídla a k tomu jednu polévku," řekla hlavní kuchařka Petra Škorpilová.

Bajger chce do budoucna služby jídelny rozšířit. "Chtěli bychom se rozšířit i na rozvoz jídel, do různých fabrik. Uvidíme, jak to budeme stíhat. Zatím se nám zdá všechno růžové, ale uvidíme, co nás v budoucnu potká," dodal Bajger.