Na přelomu května a června se v Mostecké ulici, kde probíhá jedna z nejrozsáhlejších rekonstrukcí posledních let v Litvínově, vymění investoři. Své práce nyní dokončuje Severočeská vodárenská společnost, kterou vystřídají plynárenská firma RWE a společnost Severočeská teplárenská.

Litvínov v souvislosti s tím čekají velké dopravní změny. Tou nejzásadnější bude uzavření náměstí Míru pro veškerou dopravu a parkování, s výjimkou zásobování prodejen a obchodů a vjezdu záchranářů. Na začátku června totiž začne teplárenská společnost s výkopy horkovodního kanálu a výměnou potrubí, přičemž tyto práce přetnou vjezd do náměstí. Změny se dotknou také vjezdu do Fajle.

Velká rekonstrukce, která zahrnuje výměnu kanalizace, vodovodu, horkovodu, plynového potrubí, novou silnici a chodníky potrvá do konce září 2014. "Jde o poměrně úzkou komunikaci, takže se firmy musí střídat, aby si vzájemně při práci nepřekážely. Navíc je třeba stále zachovávat volný průchod pro pěší a vjezd pro zásobování," vysvětluje Dagmar Kabátníková z odboru investic a regionálního rozvoje.

Do prací na této komunikaci zasahuje také probíhající rekonstrukce Valdštejnského zámku, jehož východní fasáda by měla být hotova před pokládkou finálního povrchu v Mostecké ulici.