Podkrušnohorská nemocnice následné péče, která patří pod Krušnohorskou polikliniku Litvínov, má díky zrekonstruovanému patru k dispozici nové pokoje a třináct nových sociálních lůžek. Na stejném patře vznikl i kontaktní sociální úsek určený pro styk s občany. Rekonstrukce si vyžádala téměř dva a půl milionu korun.

„Lůžka jsou určená klientům, kteří odchází z nemocnice následné péče, ale nemohou zatím odejít domů nebo čekají na umístění do domova sociálních služeb,“ řekl primář Podkrušnohorské nemocnice následné péče Petr Myšák. Dodal, že sociální lůžka hradí zdravotní pojišťovny jen z malé části. Hlavní účast tak zůstává na klientech, včetně sociálního příspěvku ministerstva práce a sociálních věcí.

Ilustrační foto.
Raději zpoždění, než jízda metrem. Autobusy RegioJetu zamíří zas i na Florenc

V prostorách původně sídlily interní ambulance. Lékaři ale prostory uvolnili. Nemocnice následné péče tak může využívat kompletně celou kapacitu patra.

Práce začaly v červnu. Dělat se muselo prakticky všechno. Od rozvodů, podlah, oken až po změnu dispozic. Některé práce dělali zaměstnanci sami. Nakupovali a vybírali i vybavení. Teď je hotovo, ke spokojenosti všech. „Děkuji všem, kdo se do náročné rekonstrukce zapojil,“ řekla jednatelka Krušnohorské polikliniky Hana Sošková.

Speciální lůžka i lednice

Jednolůžkové a dvojlůžkové pokoje jsou vybavené elektrickými lůžky se speciálními zdravotnickými matracemi, uzamykatelnými nočními stolky, lednicemi a televizory.

Příjemným prvkem je ložní povlečení, které nemá jednotnou nemocniční bílou barvu, ale veselé barevné vzory. Na dvojlůžkových pokojích je možné opticky oddělit lůžka závěsem.

Město Most.
Dusno v komunální politice: Začíná boj o budoucí vládu nad Mostem

Rekonstrukce nových prostor vyšla na téměř dva miliony korun. Další bezmála půl milionu korun stálo vybavení. Krušnohorská poliklinika už předtím provozovala 40 sociálních lůžek, teď jejich počet stoupl na 53. „Klientům přeji, aby chvíle strávené v těchto prostorách byly pro ně co nejkratší,“ dodala starostka Litvínova Kamila Bláhová.