Hřiště za 6,5 milionu korun má sloužit hlavně místní městské škole. Je poslední, která nemá vyhovující plochu pro tělocvik. Nový areál z nezastřešenou betonovou tribunu pro tři stovky sedících diváků vzniká v místě, kde byla zanedbaná travnatá plocha s dvěma brankami. Město, které využije dotaci od EU, nechá dělat i tři dráhy s rovinkou pro sprinty a sektor na skok do dálky. To v Chánově ještě nebylo. „Myslím si, že hřiště nikdo nezničí. Jsem optimista. Situace se zlepšila. Žije tu méně lidí a ti vidí, že se pro ně konečně něco dělá," říká 25letý chánovský zedník, který pracoval na opravě zdejších paneláků. Jeho kolega je skeptičtější. „Kdysi byl u školy menší plácek na hraní a dlouho nevydržel," připomíná.

O výstavbu hřiště se ucházelo devět firem, mezi nimi i Herkul a Eurovia, která bude u vlakového nádraží bourat a stavět mosty. Nakonec vyhrála zakázku s nejlevnější nabídkou kadaňská firma FRK. Soutěží klesla cena oproti plánu o víc než 4 miliony korun.

Radnice už pracuje na rozpočtu města pro rok 2014, jehož součástí budou i návrhy na nové investice a opravy. „Připravují se podklady," potvrdila včera mluvčí radnice Alena Sedláčková.

Lidé budou moci návrh rozpočtu připomínkovat. Už teď mají šanci tvorbu plánu ovlivnit. Je ideální čas bombardovat úřad podněty, co je kde rozbité a co je třeba vylepšit. Lze to říct i při diskuzi občanů na zasedání zastupitelstva. To bude až 26. září, protože v létě má městský parlament volno.