Již několikrát se v poslední době o víkendech cestující setkali s výlukou na tramvajové lince 2 a 4. Další výluky jsou naplánované již na nadcházející víkend a na státní svátek 17. listopadu. V pátek o tom informoval Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova.

Výluky jsou podle podniku nutné. Na tramvajové trati a na zastávkách buduje společnost AŽD Praha informační systém. Projekt by měla dokončit a předat těsně před vánočními svátky.

NOVINKA Informační systém spočívá v tom, že na tramvajových zastávkách v Mostě budou tabule s digitálními informacemi o odjezdech příslušných spojů. V přednádražních prostorech a u Prioru a Centralu mají být velkoplošné tabule s uvedenými jízdními řády všech linek v daném místě a všech navazujících spojů, tedy MHD, vlaků i linkových autobusů.

Součástí projektu, který je spolufinancován Evropskou unií (ROP Severozápad) v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Mostu – DOPRAVA, je například instalace nových označníků s informačními panely na jednotlivých tramvajových a vybraných autobusových zastávkách.

"S tím je spojená instalace datového kabelu, jehož prostřednictvím budou informační panely obsluhovány. Připravujeme také nový dispečink, který umožní sledování vozidel a tím pružnou reakci dispečinku v případě jakýchkoliv komplikaci v městské hromadné dopravě," informoval člen představenstva dopravního podniku Karel Beneš.

Celý projekt podle něj zvýší informovanost a komfort cestujících, zlepší komunikaci dispečerů dopravního podniku s jednotlivými řidiči a umožní rychlou reakci na situaci v provozu. „Pokud si tedy cestující všimnou pracovního ruchu na zastávkách či tramvajové trati, měli by vědět, že pro ně připravujeme tuto novinku," dodal Beneš.

VÝLUKY 

Ve dnech 14. - 15.11. a 17.11. vždy od 4.00 do 23.15 hodin.

Dojde k výluce provozu tramvajové linky č. 2 v úseku Most, INTERSPAR - Most, nádraží a k výluce provozu tramvajové linky č. 4 v úseku CHEMOPETROL - Most, Dopravní podnik.

Po dobu výluky bude zajištěna náhradní autobusová doprava na lince č. 2 i na lince č.4. Ve výše uvedené dny, kdy je výluka dvoudenní, budou noční spoje linky č. 4 ze soboty na neděli jedoucí přes Most, nádraží nahrazeny autobusem po celé trati. V úseku Litvínov, Citadela - CHEMOPETROL, kde bude zajištěn provoz linky č.4 tramvajemi, nebudou provozovány nízkopodlažní tramvaje.

Trasa náhradní autobusové dopravy
Autobus za linku č. 2 pojede z Mostu, Rudolická, zastávka linky č.30, dále jede do zastávky linky č.16 Most,TESCO a podél kolejí až do Mostu, zimní stadion, zastávka náhradní autobusové dopravy. Dále zajíždí po tramvajovém pásu do zastávek Most, sportovní hala, Most, obchodní dům PRIOR, Most, 1. náměstí a Most, Čs.mládeže. Poté sjíždí z tramvajového pásu do zastávky Most, Dopravní podnik (zastávka linky č.31) a dále podél kolejí do Mostu, Severografia (zastávka náhradní dopravy) a do Mostu, INTERSPAR, kde staví v zastávce linky č.25 v otočce. Zpět jede po stejné trase. Autobusy náhradní dopravy budou označeny číslem linky 2 a cedulí Náhradní autobusová doprava.

Autobus za linku č. 4 pojede z Chemopetrolu od otočky tramvají, kde bude probíhat i přestup cestujících, podél kolejí a staví ve všech zastávkách náhradní dopravy až do Mostu, zimní stadion, zastávka náhradní autobusové dopravy. Dále zajíždí po tramvajovém pásu do zastávek Most, sportovní hala, Most, obchodní dům PRIOR, Most, 1. náměstí a Most, Čs.mládeže. Poté sjíždí z tramvajového pásu do zastávky Most, Dopravní podnik, zastávka linky č.31. Zpět jede po stejné trase. Autobusy náhradní dopravy budou označeny číslem linky 4 a cedulí Náhradní autobusová doprava. (Zdroj: DPmML)