„Je to tragédie. Terka byla úplně normální holka, kterou měli všichni rádi. Jsme z toho hodně špatní," řekla Mosteckému deníku Jana Nachtigalová, ředitelka 1. ZŠ Most, kterou Tereza navštěvovala. Po prázdninách měla nastoupit do deváté třídy.

Místo příprav na nový školní rok a těšení se na setkání se spolužáky se ale rozhodla vzít si život. V úterý dopoledne skočila z budovy dětského domova, z výšky osmi metrů.

Dívku musel transportovat vrtulník do ústecké Masarykovy nemocnice. Tam svým zraněním podlehla. „Byla k nám přivezena ve stavu, který v podstatě nedával žádnou šanci na přežití. Přesto okamžitě podstoupila operaci. Krátce po zákroku ale zemřela," uvedl Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, pod níž ústecká nemocnice spadá.

Policie vzhledem k Terezině věku událost nemůže blíže komentovat. „Mohu jen říct, že případ je v šetření s tím, že nejpravděpodobnější verzí je sebevražda," řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Patnáctiletá Tereza neměla podle informací Deníku jednoduché dětství. Podle zdroje, který si nepřál být jmenován, byla ona a její dvě sestry kdysi svědkem matčiny sebevraždy. Ta vyskočila z okna. Tereza poté žila u babičky, která ji měla v pěstounské péči.

V době svého úmrtí ale pobývala v Mosťáčku, tedy v zařízení, které spadá pod dětský domov a ve kterém mohou děti být třeba několik týdnů, pokud například špatně vycházejí se svými nejbližšími. „Byla tu čtrnáct dní, přišla na vlastní žádost," řekla ředitelka mosteckého dětského domova Marcela Stütz.

Ještě v pondělí večer s Terezou mluvila. Dívka prý rozhodně nepůsobila nijak rozrušeně. O den později už to ale bylo jinak. „V úterý jsem musela jet do Prahy. Tereza prý byla už v sedm ráno vzhůru a chtěla se mnou mluvit. Já ale byla pryč. Pak v pokoji plakala. O něco později si vzala svého plyšového medvídka, vylezla z okna na střechu a skočila," popsala Marcela Stütz s tím, že dívka nechala i dopis na rozloučenou. Ten má policie.

Tereziným největším trápením byla podle všeho láska. Chodila a následně se rozešla s chlapcem ze stejné školy. Podle slov našeho zdroje na ni měl velice špatný vliv. „Mluvila o klukovi. Říkala, že už s ním nechodí. Těžko říct, co se jí zrovna honilo hlavou, ale tenhle důvod je velice pravděpodobný," dodala Stütz.