Silnici, která propojuje Janov z ulice Loupnická s ulicí Janovská v Horním Jiřetíně, je radno se vyhnout. Podle informací Deníku se o hazardování s lidským zdravím postarali zloději. Ti měli komunikaci rozkopat kvůli trubce, kterou pod silnicí protékal potok. „To se muselo stát poměrně nedávno, je to pro mě novinka," reagoval místostarosta Horního Jiřetína Vladimír Buřt.

Na přerušenou komunikaci neupozorňuje žádné značení. Ohrožuje tak chodce, cyklisty, řidiče i hasiče, kteří tudy projíždějí. „Příští týden na zastupitelstvu budu prosazovat uzavření komunikace," přislíbil Vladimír Buřt.

„Je to místo, kam se dlouhodobě a hojně ukládá odpad," potvrdil velitel strážníků Zdeněk Urban.

Odpadků v přírodě stále přibývá a to i přes to, že v Horním Jiřetíně mají lidé k dispozici sběrný dvůr a neplatí poplatky za popelnice. „Je to nepochopitelné. Zasloužili by si pořádnou pokutu a ostudu," řekl Vladimír Buřt.

Ostudu ale zatím spíš má státní podnik Palivový kombinát Ústí, vlastník většiny pozemků, kterými silnice vede. Ten v posledních letech nepořádek uklidil dvakrát, pokaždé na výzvu Horního Jiřetína.

Část komunikace leží na katastrálním území Litvínova a Horního Jiřetína. Obě města svorně tvrdí, že nepořádek uklízejí. „Litvínov vlastní pouze nepatrnou část a o tu se stará a uklízí ji," uvedl místostarosta města Karel Linhart.

„Naši komunikaci jsme uklízeli již několikrát, generální úklid by ale měl udělat Palivový kombinát," postěžoval si Vladimír Buřt.

Město Horní Jiřetín do této problémové lokality v minulosti umístilo fotopast. Vše nasvědčovalo tomu, že si oblast se skládkou pletou především drobní podnikatelé z Horního Jiřetína.

„Z velké části je to odpad od poloprofesionálních opraven aut," potvrdil Vladimír Buřt. Město umístění fotopastí ale vyhodnotilo jako neefektivní a přemístilo je k centru města a následně před sběrný dvůr. Nyní opět zvažuje, zda se na nějakou dobu fotopast nevrátí zpět.