Při zahájení provozu vystoupí David Luu, Marek Knytl se svou skate exhibicí, bude strongman show a parkour předvede Vova. Začátek slavnostního aktu je v 10 hodin.

Nový městský areál za 34 milionů korun bude mít lanové centrum s vyhlídkovou věží, dětským hřištěm a zázemím. Bude neoplocené. Na betonovém plácku u hlavní přístupové cesty do centra nechalo město umístit první mostecké bezpečnostní cykloboxy pro krátkodobou úschovu osmi jízdních kol. Kóje mají elektronický zámek a dotykový displej pro ovládání dveří a vkládání jednorázového kódu, který si cyklista zvolí sám před každým použitím skříně. Na Šibeníku se v rámci nového zábavního areálu otevře i dětské hřiště, které bude volně přístupné, a zázemí pro posezení a prodej drobného občerstvení. Hlídané 3D bludiště, které pojme najednou až 250 návštěvníků, bude sloužit od jara do podzimu a je součástí revitalizace parků v Mostě.

Na hlavní stavby bude vstup přes turniket. Správcem areálu bude městská firma Sportovní hala Most. Provozní řád Fun parku pak návštěvníkům umožní ještě v měsíci červnu, tedy na jeho poslední dva dny, zajít si vyzkoušet atrakce od 10 do 19 hodin. Stejná otevírací doba pak bude od pondělí do neděle i o prázdninách.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník