Na tři desítky tamních obyvatel ale sepsaly hromadnou stížnost, ve které požádali ředitele dopravního podniku o zachování prodejního místa.

„Berete nám v Janově všechno. Obchody tu nejsou, a co ještě zůstalo, to končí,“ napsali Janované řediteli dopravního podniku.

„Je to hrozné, v Janově jiné předprodejní místo není, dopravce chce, abychom využívali elektronické peněženky, a pak nám chce stánek zrušit,“ řekla Mosteckému deníku tamní obyvatelka Jaroslava Češková.

Stánek bude

Petice nakonec na dopravní podnik zabrala. Prodejní místo dopravce nezruší.

„Na základě výzvy obyvatel a po domluvě s městem Litvínovem jsme rozhodnutí přehodnotili a předprodejní místo v Janově zachováme, ale se sníženým provozem. Vycházíme tím obyvatelům vstříc, aby neměli pocit, že je v Janově někdo šikanuje,“ řekl včera Mosteckému deníku ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Marcel Dlask, podle kterého je předprodejní místo v Janově málo využívané.

Navíc v Litvínově jsou další tři místa, kde si lidé mohou čipové karty dobít. Předprodejní místa jsou na Litvínovsku u polikliniky, u Citadely a v dopravním podniku.

Luxus

„Dopravní podnik Měst Mostu a Litvínova má celkem sedm předprodejních míst. Což je slušný luxus. Na to, že v Ústí nad Labem mají jedno a v Praze čtyři, “ doplnil Marcel Dlask. Ze sedmi předprodejních míst v Mostě a Litvínově jsou nejmenší tržby právě v Janově. I přesto se dopravce rozhodl tamní kancelář zachovat