Každé první pondělí v měsíci je litvínovská starostka Kamila Bláhová připravena několik hodin odpovídat na dotazy a přijímat nejrůznější podněty od občanů. Ti se za ní mohou stavit bez objednání v rámci akce „Otevřené dveře". 

„Začali jsme s tím minulý měsíc. V říjnu přišlo kolem čtyř lidí. Druhý termín už využilo mnohem více občanů, celé odpoledne se dveře netrhly. Obdržela jsem celkem jedenáct podnětů. Lidé chodí bud samostatně nebo v menších skupinkách," okomentovala starostka Bláhová a pochvalovala si vzrůstající zájem.

Na jednotlivých schůzkách byla seznámena s problémy a požadavky místních lidí. „Stěžovali si například na nepořádek u kontejnerů, některé stromy ve městě či na situaci v Janově. Mimo jiné jsem také obdržela informaci o situaci u zimního stadionu, která je pro mnohé problematická. Ať už z hlediska parkování či nepořádku u odpadkových košů v průběhu utkání," zmínila některá témata starostka. Dodala, že nechyběla ani pochvala. Té se dostalo například Technickým službám.

Jednotlivé podněty se zapíší a dále se s nimi pracuje. Jsou předány příslušným odborů ke zpracování. „Na závěr je pro nás důležitá zpětná vazba od občanů. Některé problémy sice řešit bohužel nezvládneme, ale to, co se řešit dá, tam rádi pomůžeme," řekla Mosteckému deníku Bláhová.

Protože o odpoledne se starostkou je zájem, plánuje další pravidelná setkání. Zájemci se o tom dozví z webu města, Facebooku či v Radnici. V prosinci se dveře otevřou v pondělí 5. 12. od 13 do 18 hodin.