Před pěti lety nechalo bývalé vedení města sportovní halu rekonstruovat za čtvrt miliardy korun, ale starou kanalizaci nevyměnilo. Teď se musí v hale znovu kopat. Roury pod novými podlahami jsou ze 70. let, ucpané a někde i děravé. Sportovce, personál a veřejnost obtěžoval zápach. Při velkých akcích splašky vytékaly do haly. Kvůli rekonstrukci kanalizace je od pondělí zavřená a otevře se až 25. července.

„Budou kompletně vyměněny obě kanalizační větve. Jsou v havarijním stavu," sdělil Mosteckému deníku ředitel haly Petr Formánek.

Stavební zásah si vyžádá zhruba 1,5 milionu korun. Náklady se budou ještě upřesňovat, protože letošní městský rozpočet počítal s výměnou jen jedné potrubní větve. Peníze na rozšířené práce radnice získá odložením investice do opravy mostu v Rudolicích.

Výkopy ve sportovním komplexu začaly v úseku šaten od WC u recepce směrem k malé hale, brzy se začne prášit i u gymnastů. Akce je náročná také na stěhování a ochranu drahých zařízení. S halou se musela odstavit i vzduchotechnika, aby ji nepoškodil jemný prach, stejně jako čidla požárního systému.

Čištění kanalizace stálo loni čtvrt milionu korun včetně pořízení stroje pro čištění potrubí.