Před osmou hodinou se na silnici vedle vrchu Lajsník vytvořila stovky metrů dlouhá kolona aut, ve které uvízly i autobusy MHD. V zácpě se čekalo na auta, která nemohla vyjet kopec a zastavila na okraji vozovky. Některým řidičům se podařilo otočit na křižovatce pod „šelkou", nebo se vydali směrem do Vtelna.

Lidé v autobusu hovořili o kalamitě. „To je brzd jako v parlamentu!" zvolal důchodce za řidičem, který musel na kopci při náročném popojíždění často brzdit.

„Napadnou dva centimetry a jsme všichni v pr…," prohlásil chodec, který nad situací v Mostě kroutil hlavou. „Jelo se mi fakt krásně," řekla ironicky řidička na parkovišti u radnice. Problémy byly podle ní i u Albertu (bývalý Interspar), kde se ve směru do Mostu vytvořila kolona aut, která pomalu objížděla uvízlá auta. „Několik jich stálo na okraji silnice a nemohla dál," řekla spolujezdkyně.

Do ulic vyjely pluhy. „Musíme to zvládnout," řekl Mosteckému deníku v 8.05 hodin šéf městských technických služeb Karel Mutinský. Údržba města sněžení podle předpovědi očekávala už dříve. Současné komplikace způsobil náhlý a rychlý spad sněhu. Kolem 8.45 hodin sněžení ustalo.

Mostečané si dopoledne stěžují na tající břečku na chodnících a u přechodů pro chodce, které lze jen s obtížemi přejít.

Situace v Mostě ráno 31. března.

Ráno u 11. ZŠ po nehodě. Foto: Deník/Martin Vokurka

Na přechodu u 11. ZŠ srazilo auto chodkyni. „Byla odvezena do nemocnice," sdělila Mosteckému deníku policejní mluvčí Ludmila Světláková. Nehoda se stala kolem půl osmé. Příčina se vyšetřuje. Spojitost se sněžením není potvrzena.

Řidič zpravodaj hlásil v 9.30 hodin další nehodu, tentokrát na světelné křižovatce u sportovní haly. "Srazily se tam bílá dodávka a osobní vozidlo tmavé barvy. Jsou tam policisté," řekl řidič. 

Seniorku se školáky málem přejeli v koloně aut u Lajsníku, když přecházeli přechod. Vozidlo skupinku na poslední chvíli minulo. „Ty vago!" vykřikla zděšením starší žena, která vše pozorovala ze zastávky.

„Byla to hrůza! Manžel, který řídil, v autě prohlásil, že to byla nejhorší situace za celou letošní zimu," sdělila Mosteckému deníku žena, která jela z Libčevsi do Mostu. „Cesta byla zavátá až do Skršína, pak se to trochu zlepšilo," dodala.

U Braňan spadl strom na jeden pruh vozovky. 

Co se děje na silnicích v okolních městech, najdete zde.

Situace v Mostě ráno 31. března.

Ráno v Mostě. Foto: Deník/Martin Vokurka

Situace v Mostě ráno 31. března.

Ráno v Mostě. Foto: Deník/Martin Vokurka

Situace v Mostě ráno 31. března. Do centra přijelo jen pár trhovců.

Ráno v Mostě. Trhovců přijelo málo. Foto: Deník/Martin Vokurka

Situace v Mostě ráno 31. března.

Ráno v Mostě. Foto: Deník/Martin Vokurka

Zasněžený Litvínov.

Zasněžený Litvínov. Foto: Deník/Monika Gordíková

Policie dnes uzavřela kvůli hustému sněžení dálnici D8 od Ústí nad Labem směrem na Německo. Zčásti neprůjezdná je silnice I/15 z Lovosic do Mostu. Ve stoupání uvízly nákladní vozy a tvoří se až pětikilometrová kolona.