Hasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjely od 5:37 do 7:49 hodin k pěti dopravním nehodám, z toho dvě se staly na Mostecku. V 6:01 sjelo v Poleradech vozidlo mimo vozovku. "Hasiči podniku Elektrárna Počerady je vytáhli," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan. V 7:41 se převrátilo na střechu osobní auto u Havraně, kde zraněného člověka odvezla zdravotnická záchranná služba.

Dálnice D8 i silnice prvních tříd v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice jsou po chemickém ošetření, přesto mohou být kluzké. Na Teplicku by měli řidiči počítat se zbytky rozbředlého sněhu. Na silnicích v Krušných horách leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Místy se mohou tvořit sněhové jazyky. Dopravu nekomplikuje žádná vážnější nehoda.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji zataženo až oblačno, občas se sněžením, na horách sněžení trvalejší a vydatnější. V nižších polohách se zpočátku objeví i déšť se sněhem. Večer četné sněhové přeháňky. V polohách do 500 metrů nad mořem se místy bude tvořit náledí. Nejvyšší teploty vystoupí na jeden až čtyři stupně Celsia, na horách na minus dva až plus jeden stupeň. Ještě ráno bude foukat velmi silný vítr s nárazy v nižších polohách až 75 km/h, na horách kolem 110 km/h. Postupně bude slábnout.

V polohách nad 400 metrů může ojediněle do noci na čtvrtek zejména na Šluknovsku napadnout až 15 centimetrů, v Krušných horách až 20 centimetrů nového sněhu.Sníh - dopravní nehody, spadlé stromy