Další rozvoj letos čeká Meziboří. Radnice plánuje pokračovat v opravě základní školy a chce investovat také do výstavby parkovišť v ulicích Májová a Nad Parkem. Chystá i další opravy.

„Určitě chceme opravit náměstí. Věřím, že se nám díky dotaci podaří uskutečnit i další akce,“ řekl starosta města Petr Červenka.

Po rekonstrukcích rozvodů vody a kanalizace, kterou budou provádět Severočeské vodovody a kanalizace, mezibořská radnice plánuje opravu silnice v ulicích Nad Parkem a Zahradní.

Druhou etapou pak bude pokračovat rekonstrukce náměstí 8. května. Ve fázi přípravy jsou projektové dokumentace na výstavbu zázemí pro tenisty a parkoviště pod bývalou základní školou.

NOVÁ UČEBNA UŽ SLOUŽÍ

Nemalé peníze město loni investovalo do modernizace základní školy. „Bezmála 4,5 milionu korun. Přes prázdniny se vyměnila okna v obou tělocvičnách. Zvládla se rekonstrukce elektrorozvodů ve školní družině, hydroizolace ze severní strany školy a oprava schodů,“ vyjmenoval Červenka.

V říjnu se podařilo vybudovat novou učebnu polytechnického vzdělávání, na kterou přispěla těžební společnost Vršanská uhelná. Děti mohou v učebně využívat pracovní ponky a populární stavebnice Merkur. Učebna slouží také jako keramická dílna.

Pavel Legeza ukazuje byty, které zatím nikdo neobývá, ale už jsou pro nájemníky připraveny. Vznikly v bývalém mezibořském učilišti
FOTO: Z bývalého učiliště v Meziboří vznikly pěkné byty pro seniory

„Merkur je stavebnice, která kdysi bavila celé generace. Jsem rád, že má vedení školy zájem rozvíjet dovednosti dětí i nad rámec školní výuky. Známý slogan Škola hrou platil a platí i dál,“ řekl při slavnostním předávání učebny generální ředitel Vršanské uhelné Vladimír Rouček.

Projekt obnovy základní školy Mezibořští odstartovali v minulých letech a nechtějí polevit ani letos. „Je to naše priorita,“ potvrdil Petr Červenka.

Mezi loňské zásadní investice v Meziboří patřila decentralizace tepelného hospodářství, která vyšla na 24 milionů korun. Po havárii se opravovala vzduchotechnika v kinosále kulturního zařízení, měnila se klimatizace v celé budově radnice, rekonstruovala obřadní síň. Opravy se dočkaly chodníky a silnice, zateplení pak obytné domy.

Do zdárného konce se však nepodařilo dotáhnout výstavbu chodníku mezi Litvínovem a Mezibořím. Projekt totiž nedostal dotaci. „V žádosti chyběl platný územní souhlas, který na svou část projektu nestihl doložit Litvínov,“ dodal starosta Červenka.

Historie zámecké kuchyně aneb Nahlédnutí do gastronomie minulých staletí v litvínovském zámku.
FOTO: V Litvínově můžete nahlédnout do tajů zámecké kuchyně