Český Jiřetín

Změny čekají na návštěvníky SKI areálu Český Jiřetín. Nově jsou připraveny dvě sjezdovky určené dětem, které se nacházejí v prostoru U Kostela. „U vleku č. 4, tedy u Čerťáka, jsme vybudovali nové zázemí. Je zde občerstvení a sociální zařízení. U vleku č.1 jsou vybudované nové parkovací plochy s kapacitou devadesáti míst," řekl Miroslav Štýbl ze SKI areálu Český Jiřetín. V areálu jsou k dispozici čtyři vleky. První dva vleky U Kostela mají sjízdnou dráhu o délce jednoho kilometru. Třetí vlek s názvem Mlejnky je dlouhý 430 m. Nejdelším vlekem je vlek s číslem 4 pojmenovaný Čerťák o délce 900 m. Možnost večerního lyžování SKI areál svým návštěvníkům neposkytuje. V Českém Jiřetíně se rovněž nachází přírodní sáňkařská dráha o délce 100 m. Běžkaři pak mohou využít některou z tratí Krušnohorské lyžařské magistrály. Provozní doba je každý den od 9:00 do 16:00 hodin.

Klíny

Ve Sport areálu Klíny jsou lyžařům k dispozici čtyři sjezdovky: Kotva (750 m), Centrální (750 m), Pařezovka (450 m) a Slalomák (850 m). Provozní doba je každý den od 9:00 do 16:00 hodin odpoledne. „Večerní lyžování se koná vždy od středy do soboty od pěti do osmi hodin večer na sjezdovce Centrální," uvedl Tomáš Holub ze Sport areálu Klíny. Velkou atrakcí pro letošní sezónu je osvětlený snowpark s nově vybudovaným Big Airem, který je největší v České republice. Návštěvníci se mohou dále těšit na novu čtyřsedadlovou lanovku a tři zmodernizované lyžařské vleky. Na Klínech se rovněž nachází sáňková dráha s délkou 800 m.

Meziboří

Lyžařské středisko na Meziboří je lyžařům k dispozici každý všední den od 15:00 do 16:00 hodin a o víkendech od 10:00 do 16:00 hodin a také od 17:00 až do 20:00 hodin. „Večerní lyžování je každý den. Nově je v lyžařském areálu zřízena lyžařská školička a také máme nové sociální zařízení,"sdělil správce areálu Jiří Panocha. Délka sjezdovky je 537 m.

Hora Sv. Kateřiny

Svou rozlohou menší lyžařské středisko na Hoře Svaté Kateřiny je otevřené pouze o víkendy, a to od 9:00 do 16:00 hodin. V areálu se nachází jeden vlek o délce 300 m a dvě sjezdovky pro sjezdové lyžaře. Běžkaři pak mohou využít opět jednu z tratí Krušnohorské lyžařské magistrály. Na své si zde však přijdou i nelyžaři. Dostupná je zde také sáňkařská dráha dlouhá 300 m. Provoz na Hoře Svaté Kateřiny je možný jedině v případě, že je dostatek přírodního sněhu. „Umělé zasněžování nemáme. Dráha je na severní stráni, díky čemuž sem sice nejde Slunce, ale velký vítr by nám umělý sníh rozfoukal," uvedl Helmut Šmíd z lyžařského areálu Hora Svaté Kateřiny.

Jana Froňková