Drink se jmenuje Zimní jablko a je inspirovaný vánočním zvykem, který spočívá v překrajování jablíčka.

Příprava podle Pavla Tvaroha:
– do studené vody namočíme dva plátky želatiny
– zahřejeme 500 ml čerstvé jablečné šťávy a 100 ml skořicového sirupu
– přidáme nabobtnalou želatinu a necháme roztát
– nakonec přidáme 300 ml Martini Bianco
– slijeme do termo šlehačkové nádoby, pořádně protřepeme a nasytíme dvěma bombičkami n2o
– v misce smícháme med (nejlépe lipový) a prach z červené řepy
– štětcem naneseme červený med do vnitřku martini skleničky. Tu pak naplníme pěnou ze šlehačkové láhve. Ozdobíme hvězdičkou badyánu

Sklenka je pak na pohled červená a připomíná tak slupku jablka. Uvnitř je bílá pěna s hvězdičkou uprostřed.
Během chvilky se koktejl rozdělí na spodní červenou část a horní bílou pěnu. Koktejl se pije teplý.

Takto vypadá koktejl Zimní jablko.

Koktejl Zimní jablko. Foto: Pavel Tvaroh

Pavel TvarohPochází z Meziboří. V 90. letech odešel do Londýna, kde pracoval v několika restauracích na různých pozicích. Poté si v britské metropoli otevřel vlastní bar Lounge Bohemia. Podnik se objevil i v žebříčku padesáti nejlépe hodnocených barů na světě. Tvaroh se zabývá molekulární mixologií. Jeho koktejly nejsou jen pití nalité ve sklenici. Příkladem může být drink-šampaňské, při jehož konzumaci ucítil zákazník bublinky až po rozkousnutí vedle ležícího hroznového vína. Tvaroh se objevuje na řadě soukromých akcí. V minulosti například připravoval drinky pro příležitost otevření nového oddělení s obuví známého londýnského obchodního domu Selfridges. Letos otevřel Lounge Bohemia také v Praze.