Nejvíce problémů řeší strážníci v Litvínově v centru města. A to i přesto, že hlídky méně často zasahovaly v souvislosti s provozem nočních podniků.

„Nejproblémovějším místem v Litvínově je herna v ulici 9. května. Hlídky tam často musí řešit rvačky, krádeže či opilství," řekl velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban.

Častěji se řeší události také v nočních podnicích na Osadě v úseku Citadela, S. K. Neumanna nebo na Podkrušnohorské ulici.

Strážníky ale zaměstná i drobná kriminalita. Za rok vyjedou k desítkám případ krádeží v obchodech.

„Loni jsme vyjeli ke 140 oznámení o krádežích zboží. Nejvíce jich bylo řešeno v Kauflandu. Krádeží se dopouští lidé užívající omamné látky," uvedl Urban.

Díky změně systému výkupu kovů naopak policie zaznamenala pokles rozkrádání kovů.

Naopak řešit museli strážníci několik případů vandalství. Poškozovány byly například zastávky městské hromadné dopravy na Podkrušnohorské ulici v úseku Chudeřín-Janov. V závěru roku někdo úmyslně poškozoval vysazené stromky a to zejména v parku u Pilařského rybníku a v pietním parku v ulici Žižkova.

V areálu Nové Záluží držely kvůli ničení vybavení zvýšený dohled asistentky prevence kriminality.

VÝJEZDŮ KVŮLI SBĚRU STŘÍKAČEK PŘIBÝVÁ

Počet pozitivních zkoušek na drogy byl v Litvínově v minulém roce o patnáct vyšší než v roce 2015. funguje tu totiž mobilní laboratoř na zjišťování přítomnosti drog u lidí. Celkem bylo provedeno 103 zkoušek 46 lidí bylo pod vlivem drog.

Větší část pozitivních výsledků byla zjištěna u řidičů aut.

„Vzrůstající trend je v této oblasti zaznamenáván každoročně. Problémem se stává také zvyšující se počet výjezdů pro sběr použitých injekčních stříkaček," uvedl Urban.

Nejvíce je tímto jevem postižen Janov. Vyplývá to z takzvané teplotní mapy, která znázorňuje hustotu sběru použitých stříkaček v jednotlivých oblastech města.

V Janově do života tamních obyvatel ale nejvíce zasahuje problematika vnitřní migrace, za kterou stojí zejména postupné uzavírání obytných domů, změny ve vlastnictví bytových jednotek a změny ve spravování domů.