„Z návrhu rozpočtu jsem se dozvěděl, že pro mládež provozující naše sporty je vyhrazena částka pouze jeden milion korun. V roce 2014 to bylo celkem více než dva a půl milionu korun a pro rok 2015 jsme žádali město celkem o tři miliony korun, abychom byli schopni pozvednout sportování mládeže na o něco vyšší úroveň a zajistit i nějaké materiální vybavení navíc. Tento přístup města je vpodstatě likvidační," napsal ve svém vyjádření předseda výkonného výboru hokejového a krasobruslařského klubu Baníku Most Luboš Pitín.

Desítky rodičů se kvůli tomu před pár dny sešly v obavách v restauraci na mosteckém stadionu. Ta byla zcela zaplněná a došlo k hádce. „Nevím, co teď s dětmi bude, zda budou moci dále sportovat," řekl Mosteckému deníku jeden z tatínků. „Zatím všechno fungovalo, tak doufám, že to tak bude i nadále. Náš malý rád chodí na hokej," přidal se další.

Nové vedení města ale rodiče uklidňuje. „Nejsou důvody k obavám. Chceme vše zachovat, ne žádný klub zlikvidovat," řekl náměstek mosteckého primátora Marek Hrvol s tím, že radnice chce vynakládat prostředky účelně a mít o nich přehled. Hrvol hned v úvodu diskuze s rodiči prohlásil, že Luboš Pitín je pro ně v čele klubu nepřijatelný. „Hospodaření klubu podle pana Pitína je pro nás netransparentní," dodal Hrvol a navrhl, aby se založilo od příští sezony sdružení nové, kde bude mít současná radnice přehled o finančních tocích. Sportující děti by tak přešly ze starého klubu do nově vzniklého. Jejich rodiče by to podle náměstka nestálo žádné peníze navíc, ani v budoucnu na členských příspěvcích.

V čele nového sdružení mají být lidé spolupracující s vedením města. O vývoji mají rodiče informovat. Mnozí ale odcházeli ze schůzky rozladění a považovali ji za zbytečnou.