Vypadali zmateně
Ve večerních hodinách byli strážníci městské policie vysláni na autobusovou zastávku do ulice J. Průchy, kde se nacházel zmatený starší muž. Z evidence obyvatel byla zjištěna totožnost muže, který byl sanitkou převezen do nemocnice.

O půl hodiny později byli městští strážníci vysláni do ulice Javorová, kde se měla nacházet dezorientovaná žena. Devětasedmdesátiletá žena čekala na svého přítele, který právě přicházel a ženu si převzal.

Agresivní černý pasažér
Revizor dopravního podniku požádal dozorčího útvaru o vyslání hlídky na zastávku MHD v ulici Rudolická, kde se nacházel cestující bez platné jízdenky. Třiatřicetiletý černý pasažér se odmítal prokázat, proto byl k prokázání totožnosti předveden na příslušné oddělení PČR.

Schizofrenik napadl matku
Po přijatém telefonickém oznámení na linku 156, že bratr oznamovatelky trpící schizofrenií fyzicky napadá matku, byla na místo okamžitě vyslána hlídka. Strážníci městské policie zajistili 58letého syna a asistovali posádce sanitky při převozu do nemocnice.

Opilá matka
Pracovník McDonald upozornil městskou policii prostřednictvím linky 156 na zjevně opilou matku, která měla sebou malého chlapce. Strážníci městské policie zajistili 40letou ženu a provedli orientační dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost alkoholu. Nadýchala 2,50 promile. Na místo se dostavil přítel ženy, který si ženu a chlapce převzal. Případem se bude zabývat magistrátní OSPOD.

Zapomněl zavřít kufrové dveře
Všímavý muž na linku 156 upozornil na zaparkované vozidlo u bloku 604 s otevřeným zavazadlovým prostorem. V době, kdy strážníci městské policie prováděli místní šetření, dostavil se na místo majitel vozidla, který strážníkům poděkoval. Naštěstí se z vozidla nic neztratilo.

Podchlazený muž
Kolemjdoucí žena zavolala na linku 156, že u sochy ve tvaru slzy naproti Centralu sedí třesoucí se muž bez bot a zřejmě žebrá o peníze. Na místo přijeli strážníci a zavoli sanitu. Jednačtyřicetiletému muži změřili teplotu, měl 34°C.

Nepřizpůsobiví sousedé
Obyvatelka domu v ulici V. Talicha zavolala na linku 156, že se dvě osoby, které se do domu nedávno přistěhovaly, ničí vchodové dveře. Strážníci městské policie na místě provedli úkony vůči dívce a mladíkovi, který se dal na útěk. Strážníci ho u městské knihovny chytili, spoutali a odvezli do nemocnice na ošetření po donucovacích prostředcích. Mladík se nejprve vydával za svého bratra. Po chvíli se přiznal a sdělil správné údaje narození. Ukázalo se, že je osobou celostátně hledanou.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie v Mostě