Všichni zájemci by podle úřadu měli po zveřejnění záměru podávat své nabídky formou obálkové metody, přičemž nebude stanovena nejnižší nabídková cena. „Zároveň chceme stanovit sedmičlennou hodnotící komisi, která se bude skládat ze členů všech politických stran a hnutí, která jsou v zastupitelstvu. Každý subjekt bude mít jednoho zástupce," řekla starostka Kamila Bláhová.

Do kupní smlouvy pak má být zapracováno několik podmínek, například povinnost respektovat inženýrské sítě nebo povinnost zrekonstruovat nemovitosti a projít kolaudací do pěti let od uzavření smlouvy.

Návrh radnice musejí ve čtvrtek ještě schválit zastupitelé. Ti se prodejem bývalé polikliniky, která se změnila v ruinu, zabývali i v září, kdy před ně předstoupili zájemci o koupi areálu, kteří nabídli městu necelý milion a chtěli na místě zřídit několik lékařských ordinací a domov pro seniory. Politici se ale rozhodli bod z jednání stáhnout a nechat dopracovat.

Podle vedení města se budou o areál ucházet znovu. „Jednali jsme s nimi. Jsou připraveni dál o to usilovat," uvedl místostarosta Milan Šťovíček.

Co budou řešit zastupitelé?Litvínovští zastupitelé se sejdou tento týden ve čtvrtek. Na programu budou mít celou řadu velice zajímavých a důležitých záležitostí. Zabývat se vedle prodeje bývalé polikliniky budou například sloučením společností SPORTaS, Citadela a Business Centre Litvínov; budoucností plaveckého bazénu (opravit, nebo postavit nový?); budoucím křížením ulic PKH a Mezibořská (nový most, nebo úrovňová křižovatka?); pokutami pro několik společností za problémy se zakázkami (budou se o nich bavit už podruhé) nebo hromadným informováním obyvatel (radnice navrhuje hned zřídit systém SMS a dále pracovat na rozhlasu). Zasedání zastupitelstva začne ve 14 hodin v aule Scholy Humanitas.