Celkem Ústecký kraj vyčlenil na Dotační program na zmírnění následků koronaviru 70 milionů korun, pro každý okres deset. „Nebudou-li vyčerpány finanční prostředky v rámci jednoho okresu, budou tyto rozděleny mezi ostatní žadatele poměrově ze všech okresů dle pořadí, ve kterém byla do systému zaslána jejich řádně vyplněná žádost,“ poznamenal k pravidlům dotace mluvčí hejtmanství Martin Volf.

Příjem žádostí o dotace je v současné době už ukončený. Rada kraje rozhoduje a vyhodnocuje došlé žádosti. Další jednání rady je naplánované na 19. srpna. Seznam schválených žádostí je vždy po schůzi Rady Ústeckého kraje zveřejněný na webových stránkách Ústeckého kraje.

Labrador Jerry prohledává sutiny po výbuchu v Bejrútu.
OBRAZEM: V Bejrútu zachraňuje také psovod z Ústeckého kraje s parťákem Jerrym

Místní podnikatele se snaží podpořit i některá města. Dotační výzvu pro pomoc živnostníkům vypsal například Chomutov. V první vlně projektu bylo mezi 280 živnostníků rozděleno 6,2 milionu korun

Podávat žádosti mohli zájemci v Chomutově i nadále, v programu COVID RESTART II až do 31. července. Město vyčlenilo na pomoc 1,8 milionu korun, žádat mohli lidé maximálně o dvacet tisíc korun.