Novinka je součástí projektu s názvem Informační systém, v jehož rámci došlo loni například také k instalaci informačních tabulí na zastávkách v Mostě.
„Po technické stránce je to poměrně dost složitá záležitost. Do všech našich sedmačtyřiceti tramvají jsme museli dát nové palubní počítače a pak je připojit na novou radiovou síť. Zároveň ve vozech došlo k namontování reproduktorů, které jsou kabely propojeny právě s palubním počítačem," řekl Mosteckému deníku člen představenstva dopravního podniku Karel Beneš.

Společnost by v budoucnu chtěla systém zavést i ve všech autobusech. Záležet bude na tom, zda se jí podaří získat dotaci. „Určitě je to v plánu. Bez dotace bychom si ale něco takového mohli dovolit jen těžko. Snad se nám to podaří," dodal Karel Beneš.

Projekt Informační systém, do něhož patří hlášení v tramvajích nebo informační panely na tramvajových zastávkách v Mostě, je součástí velkého projektu s názvem Integrovaný plán rozvoje města Mostu – Doprava, který spolufinancovala Evropská unie. V jeho rámci došlo už v létě roku 2014 k rekonstrukci všech tramvajových zastávek v Mostě a k modernizaci křížení u „Stovky". Spadá do něho i pořízení dvou nových tramvají, které jezdí na trase linky č. 2 a proměna prostor u mosteckého nádraží. Celý projekt byl určen jen pro město Most. Hlášení je výjimkou, ozývá se na celé tramvajové trase.