Proč jste se rozhodl zúčastnit se výběrového řízení na pozici tajemníka litvínovské radnice?
Prakticky třináct let jsem dělal na chomutovské městské policii. Tam jsem vystřídal několik profesí. Začal jsem hned po vojně jako obsluha kamerového systému. Potom jsem postoupil na odborného technika a po dostudování vysoké školy na vedoucího technického oddělení. Ve chvíli, kdy jsem opouštěl chomutovský dopravní podnik, kde jsem pracoval po angažmá u městské policie, jsem chtěl do soukromého sektoru. Bohužel, neměl jsem to štěstí, že bych narazil na práci, která by odpovídala mým představám. Tak jsem se přihlásil do výběrového řízení na tajemníka, protože tato pozice odpovídá mému zaměření v oblasti managementu a mohu v ní zúročit dosavadní praxi . Každopádně už před angažmá v ČSAD Slaný jsem se zúčastnil konkurzu na stejnou pozici v Mostě. To říkám z důvodu, aby to nevypadalo, že jsem si cíleně vybral Litvínov, jak jsem se dočetl. Není to tak. Předtím, někdy v březnu, jsem vyhrál výběrové řízení na vedoucího odboru investic a rozvoje města na žateckém městském úřadu. Tohle místo jsem ale z finančních důvodů nepřijal. V tu dobu už jsem totiž měl signály, že bych mohl začít v ČSAD Slaný.

Takže do prvního konkurzu na tajemníka v Litvínově jste se nehlásil?
Nehlásil, protože tehdy nic nenapovídalo tomu, že bych měl končit v ČSAD Slaný. Nebyl tedy důvod koukat se po jiných nabídkách.

Je vám sedmatřicet a těch pozic už jste vystřídal dost. Zejména v posledním roce. To nemusí na první pohled působit zrovna důvěryhodně.
Nemyslím si, že čtyři pozice za patnáct let je nějak hodně. Od městské policie jsem odcházel po třinácti letech na konci roku 2011. Odcházel jsem, protože jsem vypracovával analýzu pro dopravní podnik. Požádal mě o ni generální ředitel dopravního podniku v polovině roku 2011 a řekl, že pokud se při tom osvědčím, bude mi nabídnuto místo. A tak se také stalo.

Další na řadě ve vašem životopisu je Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova.
Dělal jsem tam provozně technického ředitele. Všechno bylo v pořádku do doby tendru dopravní obslužnosti Ústeckého kraje. Dopravní podnik nic nevyhrál. To se muselo odrazit na manažerech a také se to odrazilo. Můj odchod nebyl dobrovolný. Byl jsem tam dva a půl roku.

V posledním roce jste pak stihl hned dvě vedoucí funkce v soukromých firmách.
Pokaždé jsem odešel po podání výpovědi z mé strany a pokaždé z důvodu, že nastaly určité problémy. Třeba finanční v podobě nedodržování slíbených podmínek. Byla v tom i kvalita firem, zázemí. Vždy je těžké učinit tak závažné rozhodnutí, ale jsem rád, že jsem vždy našel sílu to udělat. Nepovažuji však tato angažmá za ztracený čas, vždy se snažím vzít si to pozitivní. Mnoho jsem se naučil.

Teď budete tou třecí stěnou mezi politiky a úředníky a vlastně i veřejností. Jste na to připraven?
Ano, jsem na to připraven.

I na mediální útoky? Už se, stihla objevit informace, že jste prostřednictvím své manželky napojený na hnutí ANO.
Moje manželka je zaměstnancem magistrátu města Chomutova. Pracuje jako asistentka náměstka primátora, který patří svou politickou příslušností k hnutí ANO. Jde však pouze o souhru okolností. Jakékoliv napojení na hnutí ANO odmítám. Je to absurdní.

Znal jste se před konkurzem s někým z vedení Litvínova?
S nikým. Se všemi jsem se viděl poprvé až na pohovoru.

Čím jste podle vás na výběrovou komisi zapůsobil?
Nevím. Mám v hlavě srovnáno, co umím. Už jsem absolvoval mnoho pohovorů a za tu dobu vím, jakým způsobem se prezentovat. Styl managementu, který zastávám, je v současné době v kurzu. Ale to, čím jsem je opravdu zaujal, byste si musela zjistit přímo u lidí z komise.

Na co se těšíte?
Na práci. Byl jsem teď měsíc doma a práce mi moc scházela. Můj poslední rok byl hodně hektický. Rád bych teď zajel do určitých kolejí a mohl se naplno věnovat práci. Mým cílem je úřad posunout dál. Přišel jsem tvrdě pracovat. Umím se pohybovat v oblasti informačních technologií, v oblasti dopravy i bezpečnosti města. Mám za sebou mnoho stavebních i technických projektů. Ostatní oblasti budu muset vstřebat.

Vydržíte tu déle než rok?
Z mé strany zcela určitě.