Její první známou obětí je starší Mostečan. Okradla ho minulý pátek v centru města, v podchodu u Business centra, a za bílého dne. Bylo to kolem půl dvanácté, kdy k muži přistoupila a vnucovala mu dopisní papír. Než stačil reagovat, „obchodnice" mu strčila papír do nákupní tašky, kterou držel v ruce.

„Když pak muž přišel do obchodu, kde chtěl nakupovat, zjistil, že mu z tašky zmizelo z peněženky několik tisíc korun," sdělila policejní mluvčí Ludmila Světláková.

To, že žena stihla vybrat z ukryté peněženky během okamžiku tolik peněz, aniž si toho muž všiml, překvapilo i zkušené policisty. Pravděpodobně se jedná o velmi zdatnou kapsářku s hbitými prsty. Je jí údajně kolem 35 let. Při krádeži měla dlouhé černé vlasy, dlouhý černý kabát, možná kožený, a na nohou červené pantofle. Byla naboso. Okradený si také všiml, že výrazně šilhala.

Policie přijme k případu či osobě pachatelky jakoukoliv informaci na lince 158.

Lidé v Mostě by si měli dát pozor i na potulné prodavačky kosmetiky. Dvě byly spatřeny před pár dny večer u nádraží. Ženám na chodníku nabízely parfémy. Když byly odmítnuty, postupovaly stejně jako kapsářka: strkaly ženám parfémy do tašek. Takové obchodování se ale v Mostě trestá pokutou. „Pochůzkový prodej se zakazuje v době od 00:00 do 24:00 hodin," říká jasně městská vyhláška. Kdo vidí porušení, má volat strážníky.