Mostecký deník zjistil, že policejní vůz havaroval poblíž Teska při pronásledování auta, jehož řidič porušil zákaz vjezdu a jel velmi rychle. Auto, které chtěli policisté dohonit a zastavit, jelo ve směru od Chomutova po silnici I/13, která je v Mostě uzavřena kvůli demolici mostu u nádraží.

Podle policejního popisu případu, který si Mostecký deník vyžádal, u odbočky k Tesku vstoupil policejnímu vozidlu nečekaně do cesty chodec, který zavrávoral. Aby zabránil tragickému střetu s chodcem, řidič policejního vozidla se mu vyhnul, ale vůz přitom havaroval. Honička tím pádem skončila neúspěchem – pronásledovaný řidič ujel.

Nehoda se podle předběžného zjištění obešla bez zranění. Co se stalo s chodcem, policie zatím nesdělila. Je možné, že z místa nehody utekl.  "Příčina nehody je předmětem vyšetřování,“ sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Alkohol byl již vyloučen. Výše škody na policejním autě, které má zničený předek, není ještě vyčíslena. Nepojízdné služební auto odvezla odtahová služba do garáže policejního ředitelství v Mostě.