Police hledá svědky nehody v Litvínově z 31. srpna
Policie hledá svědky nehody, která se stala koncem srpna v Litvínově. V pondělí 31. srpna kolem 8.50 hodin došlo ke střetu osobního vozidla Suzuki Grand Vitara bílé barvy s chodcem, který v litvínovské ulici S. K. Neumanna přecházel vozovku přes přechod pro chodce. Příčinu a okolnosti dopravní nehody nyní vyšetřuje služba kriminální policie a vyšetřování v Mostě. Případní svědci, kteří by policistům mohli poskytnout jakoukoliv informaci k dopravnímu střetu, mohou zavolat na linku 158.

V podnapilosti poškodil výtah
Policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 51letému muži z Mostu. Ten měl v panelovém domě na sídlišti Liščí Vrch poškodit výtahovou kabinu, ve které poškrábal vnitřní obložení na třech stěnách. Na vandalství muže upozornili policii všímaví obyvatelé domu, které zalarmoval hluk. Ve výtahu po muži kromě vrypů na obložení zůstala i rozbitá láhev s pivem. Alkoholu ostatně holdoval muž před příchodem do domu. Policisté, kteří ho na místě zadrželi, provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol. Mostečan nadýchal přes dvě promile alkoholu. Noc strávil v policejní cele. Poškozením výtahu vznikla domu škoda ve výši 35 000 korun.

Kdosi vzal cizí zapomenuté peníze z bankomatu
Nepoctivě se zachoval nálezce, který v jednom z mosteckých bankomatů objevil nevyzvednuté peníze. Ty si tam zapomněl muž, jenž je tam vybíral a nechal je v bankomatu. Vzpomněl si asi po hodině. Peníze však v bankomatu již nebyly. Policie v Mostě, na kterou se Mostečan obrátil, nyní věc šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Poškozený muž přišel o několik tisíc korun.

Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu, dva měli pozitivní test na drogy
Pozitivní test na amfetamin měl muž z Chomutovska, kterého policie v Mostě kontrolovala po půlnoci při řízení motorového vozidla. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům a od policie si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

I další řidič, který byl v nočních hodinách kontrolován v Mostě za volantem osobního auta, měl pozitivní zkoušku na drogu. Test ukázal na canabis a amfetamin. Motorista skončil v nemocnici na vyšetření a odběru krve. Policie 23letému muži z Litvínovska zadržela řidičský průkaz. Loni byl za stejný přečin odsouzen. I jemu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu. Motorista však i přes zákaz po třech hodinách usedl za volant svého vozu a opět řídil. Znovu narazil na policejní hlídku, podrobil se orientačnímu testu se stejným výsledkem a odnesl si druhý záznam o sdělení podezření.

Přes dvě promile alkoholu v dechu měl 48letý řidič z Mostu. Hlídka ho stavěla k silniční kontrole v odpoledních hodinách. Mostečan se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a přesáhla hodnotu 2 promile alkoholu. Muž je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Na místě přišel o řidičský průkaz.

Zdroj: Ludmila Světláková, mostecká policejní mluvčí