Ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 39letá žena z Mostu, která měla v Mostě letos prodávat ve více jak stovce případů drogu pervitin. Zájemcům obviněná látku prodávala za různé částky v rozmezí od 300 do 500 korun. Policie podala podnět na vazbu. Hrozí jí až desetiletý trest vězení.

Mostečan ve věku 41 let drogu vyráběl v sklepním prostoru jednoho obytného domu za pomocí různých chemikálií a předmětů. Tohoto jednání, za které může být omezen na svobodě až deset let, se dopustil i přesto, že za podobný případ byl již odsouzen. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání.

Stejný trest může soud uložit za zločin i 42letému muži z Mostu. Ten opravdu čile s drogou obchodoval a podle policie v několika stovkách případů prodával drogu pervitin narkomanům na Mostecku. Policie dala podnět na uvalení vazby.

Za přečin je stíhána 31letá Mostečanka, která po dobu tří let hojně zásobovala toxikomany stejnou drogou. I ona drogu prodávala. V případě potrestání může očekávat až pět let odnětí svobody. Stejným trestem může být potrestán 30letý muž z Lounska, který v Mostě obstarával a následně předával za úhradu návykovou látku pervitin. Prodejem psychotropních látek si přilepšoval další obviněný 23letý muž z Mostu, který je stíhán pro přečin na svobodě.

Za přečin je vyšetřován i 30letý muž z Litvínova, který poskytoval zdarma pervitin jedné osobě. Drogu pervitin někdy prodával, jindy ji dával zadarmo v několika případech další 23letý muž z Mostu. I on čelí obvinění z přečinu, za který hrozí trest ve výši pěti let. Koncem srpna policie v Mostě zahájila stíhání dvou mužů ve věku 24 a 26 let, kteří se zabývali distribucí a prodejem pervitinu na Mostecku.

V září policie obvinila z přečinu dvě ženy ve věku 54 a 35 let. Starší prodávala pervitin, mladší se orientovala na obstarání a prodej subutexu. Kriminalisté zjistili, že žena měla prodat tento přípravek nejméně ve 150 případech za finanční částku 200 korun. Subutex prodávala již od roku 2010 do současnosti. Zatím posledním obviněným je 30letý Litvínovan, který nejméně ve 150 případech kšeftoval se subutexem. Je stíhán za přečin na svobodě.