Kompletní projektová dokumentace na rekonstrukci mostu u nemocnice, včetně plánu pro provádění stavby, by měla být hotova do podzimu příštího roku. Bude stát 2,2 milionu korun a udělá ji firma Pontex. Po získání všech povolení a vysoutěžení dodavatele stavby chce město v roce 2017 zahájit rekonstrukci mostu. Cena se odhaduje na 33 milionů korun a most by měl vydržet až 80 let.

Změny v nemocnici. Podrobnosti najdete zde a zde.

Krajská zdravotní nedávno oznámila, že chce do dvou let v oploceném areálu nemocnice vybudovat parkoviště pro své zaměstnance, kteří pak uvolní plochy u nemocnice pro ostatní řidiče. Město, které také uvažovalo o vylepšení parkování, požádá nemocnici o detaily z jejího záměru.

Radní již pověřili primátora Jana Paparegu, aby zajistil termín pro jednání. Radnice bude chtít například upřesnit počet chystaných parkovacích míst. Hovoří se o 120 až 200. Pokud nebudou stačit, nelze vyloučit, že město přidá další. „S parkováním je u nemocnice velký problém," sdělil primátor.

O vybudování parkovacího domu s přímým vstupem do nemocnice, což byl předvolební slib hnutí Severočeši Most, se nyní podle primátora neuvažuje. Rekonstrukce mostu je součástí zářijového programového prohlášení vládnoucí koalice Severočeši Most-ČSSD-ODS.