Irena Fléglová z Mostu poslala Deníku fotku pavouka se sdělením, že je to zápřednice jedovatá. „Prosím, dejte vědět všem, že zápřednice jedovatá je už i v Mostě, přesněji v Čepirohách,“ dodala. 

Deník poslal fotografii kurátorovi entomologické sbírky Oblastního muzea Mostě Pavlu Krásenskému. Ten potvrdil, že na snímku je sameček zápřednice jedovaté. „Právě v těchto dnech a týdnech se samečkové vydávají hledat samičky za účelem páření. Tento druh se v poslední době dost rozšířil a na Mostecku se vyskytuje téměř všude, kde jsou větší porosty třtiny křovištní. Právě na této trávě si zápřednice budují své kokony,“ uvedl entomolog.

Podle něj, i přesto, že je pavouk hojný, setkat se s ním není snadné, protože samičky kokon neopouštějí. "Proto se objevují především samečkové. Určitě se jej však není třeba bát, protože, stejně jako ostatní druhy pavouků, kousne jen v případě ohrožení života. Navíc pokud dojde ke kousnutí, příznaky odezní ve většině případů do jednoho dne, což například po bodnutí včelou často není," upozornil entomolog. 

Pokud někdo najde tento druh, a nepatří mezi arachnofobiky, může jej vypustit někde dál od domu do vyšší trávy, dodal Krásenský.