Podobně deprimující je i areál opuštěného kulturního domu Repre. Přestože technické služby okolí pravidelně uklízejí a čistí i torzo okrasného bazénu, úpadek a smetiště zastavit nedokáží.

Plány na rekonstrukce obou budov jsou ve skluzu. Zvelebení se nedočkal ani Prior se sousedním parkovištěm, kde zůstává na očích obří rozpadlá fasáda bočních zdí.

V centru Mostu u Repre začala instalace hornického památníku.
FOTO: V centru Mostu u Repre začala instalace hornického památníku

Kromě těchto významných dominant existuje v reprezentativní části Mostu řada menších zanedbaných koutů. Podobná místa jsou i v jiných městech, ale když jich je na malé ploše moc, našinec i turista žasnou nad letargií. Různě pozáplatovaný chodník u pošty se rozpadá, můstek k finančnímu úřadu koroduje a zídka u spořitelny je dlouhá léta bez obkladu. Závady jsou i na vnějším plášti Centralu, vlastník ale chystá rekonstrukci.

Uvolňují se i dlažební kostky u bývalého OV KSČ, kde hrozí zakopnutí a úraz. Kdysi tam stála socha komunistického prezidenta Klementa Gottwalda. Když u něj před rokem 1989 stáli při slavnostech lidové milice a pionýři, chodník byl v naprostém pořádku a kolem byly záhony květin. Dycky Most!