„Podnět k pozvání paní ombudsmanky vzešel od starostů, kteří na svém území mají sociálně vyloučené lokality, případně řeší problémy s nepřizpůsobivými občany. Chtěli ombudsmance umožnit, aby se s problematikou seznámila přímo na místě a pomohla jim najít řešení," oznámila ve středu Helena Veverková, předsedkyně HSRM. 

Anna Šabatová začne svou návštěvu regionu na mosteckém magistrátu, kde se setká se zástupci města Mostu, HSRM, Okresní hospodářské komory a úřadu práce. Pak si prohlédne některá konkrétní místa v Mostě a Obrnicích.

„Poslední částí programu bude v poledne debatní fórum se zástupci regionu. Počítáme, že v diskusi dojde i na další aktuální témata, jako je postoj veřejné ochránkyně práv k vyhláškám zakazujícím v některých městech a obcích vysedávání na veřejných prostranstvích," doplnila Veverková.

HSRM má v plánu pozvat na Mostecko i další osobnosti. Nyní chce rada pozvat do regionu ministryni školství Kateřinu Valachovou.

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 61 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.