V Litvínově se musí opravit tepelný napaječ pro celé město. To bude během výměny části horkovodu dočasně přepojeno na náhradní potrubí. "Délka odstávky je tedy nejnižší možnou dobou nutnou k přepojení na provizorní potrubí a z něj posléze na potrubí nové," sdělila Miloslava Kučerová, mluvčí komořanské teplárny.

Lokální odstávky budou delší

Bez teplé vody i přes dva týdny bude část domácností v Mostě a Janově. Tyto dílčí odstávky budou v lokalitách, kde je technologie tak zastaralá, že rekonstrukce nelze zvládnout rychle. Delší odstávka se bude opět týkat i lokality Most/Stalingradská, kde modernizace zařízení probíhají již třetím rokem.

„Horkovodní systém v této lokalitě je jedním z nejstarších v celém Mostě. Revitalizace a případná výměna dožitých technologií v této oblasti je pro zvýšení spolehlivosti dodávek tepla a teplé vody a snížení tepelných ztrát více než na místě", řekl Petr Horák, ředitel Severočeské teplárenské.

S konkrétními odběrnými místy, kterých se přerušení dodávek teplé vody týká a s přesnými termíny, budou odběratelé seznámeni v květnu.

„Obyvatele budeme informovat prostřednictvím médií, našich webových stránek www.setep.cz a www.ue.cz i za pomoci obou radnic. Pro ty, kteří nemají přístup k počítači a internetu, připravujeme informační letáky, které budou předány jednotlivým správcům odstavovaných objektů k vylepení do vchodů. Bližší informace budou i na telefonních číslech 476 447 830 nebo 734 289 969", sdělila Kučerová.

Termín není dosud stanoven pro lokalitu Most/Stalingradská, protože ještě neskončila jednání o nejvýhodnější ceně rekonstrukce. Termín bude upřesněn v červnu.

„Za způsobené nepříjemnosti i nepohodlí v důsledku přípravy tepelných zařízení na topnou sezónu se společnosti omlouvají", dodala Kučerová.